banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Çanakkale Zaferi Yıldönümü Törenle kutlandı


Törene  Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Garnizon komutanı İhsan Başbozkurt, şehit aileleri, Gazilerimiz ile diğer protokol üyeleri katıldı. Tören Şanlıurfa  Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin  Şehitlik anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşuyla beraber üç el saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Şanlıurfa Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt Şehitlik Özel defeterini imzaladı. Daha sonra şehitlerimizin temsili mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehitler Abidesindeki törenin sona ermesinin ardından Vali Küçük ve diğer protokol heyeti Şehit Mezarlığına geçerek mezarlara kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı.


18 Mart Şehitleri anma programı  İl Miili Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Burada Şehitlerle ilgili ” Geçilmez” isimli serginin gezilmesinin ardından  Vali Küçük günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Vali Küçük Konuşmasında “Bazı savaşlar tarihin gidişatına yön verir. Onun akışını değiştirir. Çanakkale muharebesi de tarihe damgasını vuran gidişatını değiştiren çok önemli bir savaştır. Çanakkale zaferi Türk tarihi açısından çok önemli bir başarı ve kazanımdır” dedi. Çanakkale zaferinin Türk ve dünya tarihi açısından sonuçlarını değerlendiren Vali Küçük o zaman ki teknolojimizin geride olması nedeniyle çok ağır kayıplar yaşadığımızı, gencecik insanlarımızı toprağa verdiğimizi söyledi. Gençlerimize bu yüzden büyük sorumluluk düştüğünü de sözlerine ekleyen Vali Küçük Başata Mustafa Kemal Aatatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra Şehit yakınlarına Vali Küçük tarafından Devlet Ödünç Madalyaları verilerek buradaki tören sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.