banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Çanakkale Şehitleri için Urfa'da mevlit okuttular, Bu kez bakın kim okuttu


18 Mart Çanakkale Zaferi kutlama programı çerçevesinde Balıklıgöl Dergâh Cami ile Haliliye sanayi camilerinde Cuma namazına mütakiben, Eyyup peygamber camiinde ikindi namazı sonrası ve Karaköprü Halil Aslan camisinde ise yatsı namazından sonra Kuran tilaveti ve mevlüt okunarak şehitlerimizin ruhlarına dualar edildi.
Çanakkale Zaferinin tarihimizde önemli bir yer tuttuğunu belirten ASP İl Müdürü Murat Demirkol, “Tarihimizde önemli bir yer tutan kahramanlık destanı Çanakkale zaferinin yıl dönümünde valiliğimiz himayesinde yerel yönetimler, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla yoğun bir kutlama programı icra edildi. İl müdürlüğümüz ve il müftülüğü de işbirliği içerisinde şehrimizin dört bir yanındaki camilerimizde günün anlam ve önemine binaen mevlütler kuran tilaveti ve dualar yapıldı. Bir taraftan şehit yakını ailelerimizin manevi anlamda rahatlaması bir taraftan da ülkemizin son zamanlarda yaşadığı sıkıntılı dönemlerin atlatılması, birlik ve beraberliğimizin daha da perçinleşmesi için dualar edildi. Bu etkinlikler de dağıtılmak üzere sayın bakanımız Dr. Sema Ramazanoğlu tarafından ilimize gönderilen mevlit ikramları dağıtıldı. Çanakkale ruhunu ve şehitlik mertebesinin gelecek nesillere aktarılması için bu tür etkinlikler düşünce dünyamızda önemli bir yer tutmaktadır” dedi.
Şanlıurfa Şehit Aileleri Dernek Başkanı Mehmet Yavuz ise, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulduğu günden beri şehit ailelerinin yanındadır ve bugün bir daha gördük ki ailelerin yanında olmaya devam edecektir. Bugünü tertipleyen başta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.