banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der toz Sugeldi Candeias

'Can ve mal güvenliğiniz için kışlık lastikleri takın'

1 Aralık’ta başlayan Zorunu Kış Lastiği Uygulaması ile ilgili konuşan Van Şoförler Odası Başkanı Emin Tuğrul, sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

Uygulama başlamadan önce gerekli uyarılarda bulunduklarını ifade eden Emin Tuğrul, herkesin can ve mal güvenliği için araçlarına kış lastiklerini taktırmaları gerektiğini belirtti.

1 Aralık’ta uygulama başlamasına rağmen hala kış lastiği taktırmayan sürücülerin olduğunu dile getiren Tuğrul, “Bölge olarak çetin bir kış mevsimi yaşamaktayız. O yüzden de tüm sürücülerimizi kış lastiklerine bir an önce geçmesi gerekir. Çünkü sizler de biliyorsunuz ki bir aracın en ucuz parçası lastikleridir. Onun için bunun tasarrufuna gidilmemeli, lastik aracın can simididir. Aracın da en önemli parçasıdır lastik.” dedi.

“Sevdiklerimizin hayatını riske atmayın”

Kış lastiği uygulaması sadece ticari araçlara yönelik bir uygulamaymış gibi algılandığını aktaran Tuğrul, “Bu uygulama kışın trafiğe çıkan tüm araçlar için bir zorunluluktur. Aynı zamanda hayati önem taşımaktadır. Onun için sizlerin de vasıtasıyla sürücülerimize çağrımız bir an önce araçlarının lastiklerini değiştirmeleri ve kış lastiğine geçmeleridir. Kendilerinin de sevdiklerinin de hayatlarını riske atmasınlar.” diye konuştu.

Cezai müeyyidelere maruz kalmamaları için şoförlere tavsiyelerde bulunan Tuğrul, “Lastiğin tanesi 200-300 lira iken 571 lira uygulama cezası vardır. 4 sefer ceza yerseniz bu 4 lastik parası eder. Bunun tasarrufuna gidilmemeli. Kendi can ve mal güvenliğinizi de riske atmayın.” şeklinde konuştu.

Kış lastiği uygulamasına yönelik denetlemelerin sıklaştırılmasını da isteyen Tuğrul, “Denetlemelerin yapıldığını biliyoruz. Fakat bunun biraz daha sıklaştırılması gerektiği görüşündeyiz.” dedi.

Tuğrul ayrıca vatandaşlardan mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanmaları çağrısında da bulundu.

Uygulamanın başlaması ile lastik satış ve değiştirme noktalarında ciddi yoğunluklar yaşandığı gözlenirken esnaf da işlerinden memnun olduğunu ifade etti.

1 Aralık itibarıyla kış lastiği uygulamasının başladığını ve o tarihten sonra işlerinin daha da yoğunlaştığını anlatan lastikçi Raif Kara “Karın yağmasıyla da işlerimiz bayağı yoğunlaştı. Fiyatlarımız da gayet uygundur. Kaliteli markalar satıyoruz. Sürücülerimiz de bu yüzden bizleri tercih ediyorlar.” diye konuştu.

Kış lastiği alırken nelere dikkat edilmeli?

Kış lastiği alırken dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Kara, “Kış lastiği aldığınızda mutlaka marka ve kaliteye dikkat edin. İyi bilinen kaliteli markalar tercih edin. Kış lastiklerinin üzerinde kar amblemi var. Ayrıca M.S harfleri belirgin bir şekilde görülüyor. Kış lastiklerinde imal kodu ve tarihler de önemlidir. Lastiğin yumuşak olmasına da dikkat edin.” şeklinde belirtti.

Öte yandan sürücüler ise kış lastiklerinin fiyatlarının yüksek olmasından yakınıyor. (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.