banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Camilerimiz kiliseleri andırıyor

Bu gidişle cemaat safları azalacağa benziyor. Cemaat'te sandalye üzerinde namaz kılmakta ısrarlı gibi görünüyor.Bu konuda sandalye ve taburelerin üzerinde namaz kılan cemaat'e Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir uyarı geldi.

Şanlıurfa Diyanet-Sen Şube Sekreteri İsmail Sefalı; "Son zamanlarda camilerde sandalye ve taburelerin üzerinde namaz kılan vatandaşların çoğaldığını ve bu hadise üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı bir karar aldı. Camilere bu kararları gösteren afişler asıldı" dedi.


Sefalı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan o kararı şöyle özetledi;"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 Aralık 2010 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulunun vermiş olduğu karar gereği hastalığı ve engelli sebebi ile namazı ayakta kılamıyorsa, oturduğu yerde kılar. Oturduğu yerde namazı kılamıyorsa, yatarak ima ile (Baş hareketleri) kılar. Ayaklarını kıbleye uzatarak veya istediği bir şekilde oturduğu yerde namazı kılar. Engeli ve yaşlılığı sebebiyle hiçbir şekilde oturması mümkün değilse o zaman sandalyede oturarak namazı kılabilir. Son zamanlarda camilerde sandalye, tabure çoğaldığından dolayı Diyanet İşleri Yüksek kurulu bu kararı almıştır" dedi.


Sandalye ve taburelerin üzerinde oturması hiç mümkün olmayanların sandalye üzerinde namaz kılmasının güzel bir davranış olmadığını belirten Sefalı, "Camilerde bulunan sandalye ve taburelerin güzel bir görüntü oluşturmadığını söyledi. Vatandaşlarımız mümkün mertebe sandalyede değil de ayaklarını kıbleye karşı uzatarak baş hareketi ile namazını kılması uygundur" dedi.


Sefalı, "Bu konu hakkında zaman zaman hutbelerde, vaazlarda ve sohbetlerde bu durumun doğru olmadığını vatandaşlarımıza anlatıyoruz." dedi.

Murat Çiftçi / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.