banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Camilerdeki ses sistemindeki arıza giderilemedi

Mardin merkez Artuklu ilçesi Yenişehir ve 13 Mart mahallelerinde bulunan bazı camilerde ses düzenindeki teknik aksaklıkların bir türlü giderilememesi vatandaşların tepkilerine neden oluyor.

Uzun dönemdir teknik aksaklıktan ötürü herhangi bir vakit ezanının tamamen dinleyemediklerini, ses düzenindeki teknik aksaklıktan kaynaklı sıkıntılardan dolayı ezan sesinin kesik kesik dinlediklerini kaydeden mahalle sakini Süleyman Çiftçi, “Mardin, ezanı ve kıraatiyle ünlü müezzinleri ve imamlarıyla bilinir. Mardin'in imamları meşhurdur ancak son zamanlarda ezan sesinin merkezi sisteme dönüşmesi ve ardından da bu sistemde yaşanan teknik aksaklılar nedeniyle maalesef bir ezan sesini baştan sonuna kadar dinleyemez olduk. Bu uzun zamandan beridir böyledir. Bu aksaklık neden giderilemiyor anlayamadım gitti. Yetkililerden biran önce bu sıkıntının çözülmesini istiyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.