banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

'Camiler hayatımızın vazgeçilmezidir'

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Gaziantep İl Müftülüğünde basın mensuplarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gaziantep İl Müftülüğü, 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan bu yılki temanın “Cami ve namazla Arınma” olarak belirlendiğini aktardı.

Her yıl 01-07 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yıl Kurban bayramından dolayı 2 hafta ertelendiğini belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasının 12-18 Ekim tarihlerinde kutlanacağını söyledi.

Gaziantep il Müftülüğü binasında düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Müftü Çelik, ilk olarak Müftülük olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra makam odasında gazetecilere bir açıklama yapan Müftü Çelik, açıklamasında ilk olarak hafta sonu Ankara’da meydana gelen bombalı saldırıya değindi.

Bu tür olayların üzüntü verici olduğunu belirten Çelik, “Camiler haftası nedeniyle başlattığımız programları çok değerli Gaziantepli kardeşlerimizle paylaşmak üzere bu gün bir araya geldik. Tabi bu haftaya bir üzüntü ile başlıyoruz. Hafta sonu elim bir terör olayı hepimizin yüreğine büyük bir acı koydu. Allah (c.c) bu olayların daha beterinden muhafaza eylesin.” dedi.

Bu yıl Camiler ve Din Görevlileri Haftasının temasının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından “Cami ve namazla Arınma” olarak belirlendiğini açıklayan Çelik, Gaziantep’te ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın açılışını yarın Ulu Camii’nde düzenlenecek program ile başlatacaklarını kaydetti.

Camilerin hayatımızın vazgeçilmezi olduğunu belirten Çelik, “Peygamber Efendimizin Medine’de ilk yaptığı iş Mescidi-i Nebeviyi inşa etmek olmuştur.  Hz. Peygamber (s.a.v) namazı ‘gözünün nuru’ olarak nitelendirmiştir. O’nun, en yüce dost’a giderken ümmetine son vasiyeti ise namaz olmuştur.” diye konuştu.    

“Cami ve namazla Arınma” temasına değinen Çelik, “Namaz ibadettir, teslimiyettir, tefekkürdür, zikirdir, duadır, ilticadır, huşudur. Abdest ile her türlü maddi ve manevi kirden arınan bir insan için namaz hayat dersidir. Namazdaki niyet, zihnimizi ve kalbimizi ibadete hazır kılma, varlığımızı Rahman’a sunma dersidir.” ifadelerini kullandı.

Çelik, daha sonra basın mensuplarına yeni yapılan ve yaklaşık 3 ay önce hizmete giren Gaziantep İl Müftülüğü binasını gezdirerek bina hakkında bilgi verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.