banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Camiler Arası Yaz Kur'an Kursu Yarışması düzenlendi


Okulların tatil olmasının ardından 18 Haziran tarihinde başlayan ve 2 aylık bir süre devam eden kurs sonunda Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği ve Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından Hasbi Bey konferans salonunda icra edilen yarışmaya il merkezindeki camilerde yaz kurslarına devam eden öğrenciler katıldı. 40 cami arasından finale kalan 5 cami ( Medine camii, Hasan Hüseyin camii, Fatih sultan Mehmet Camii, Ebu Zerril Ğıfari Camii, Hamurkesen Camii)  kendi arasında Kur'an-ı Kerim okuma, Ezber ve Temel Dini Bilgiler olmak üzere 3 kategoride çeşitli sorulara tabi tutuldu. Yarışma juriliğini İl müftüğünde görevli başvaiz ve vaizler yaptı.

Yarışma sonunda 3 kategorinin
Birincilerine toplam 4 cumhuriyet altını, ikincilerine toplam 4 yarım altın, üçüncülerine toplam 4 çeyrek altın,ve 4. olan cami öğrencilerine 100’er TL., 5.olan cami öğrencilerine ise 50’er TL. verildi. Dereceye giren camilerin imamlarına da aynı ödül takdim edildi. Hasan Hüseyin Camii birinci olurken, F.Sultan Mehmet camii ikinci ve Ebu Zerril Ğıfari camii de üçüncü oldu. Ayrıca yarışmaya giren öğrencilerin tamamına Kur’an-ı Kerim ve Saat verildi. İl Müftüsü Ramazan TAHİROĞLU, yarışma sonunda yaptığı konuşmada, bu tür yarışmaların çocukların hayatında derin izler bıraktığını belirterek, "Yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dinlerini öğrenmeleri hususundaki çalışma, gayret ve heyecanları bizleri hem sevindirdi, hem de duygulandırdı. Bu yarışmayı tertip eden, çaba gösteren Şanlıurfa Diyanet Mensupları Derneği başkanı Halil Bey olmak üzere derneğin tüm üyelerini yürekten kutluyorum. Hepsi günlerce büyük bir özveriyle çalıştılar. Çok güzel bir program ortaya çıkardılar. Biz müftülük olarak bu tür organizasyonların her zaman yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.
Diyanet Mensupları Dernek Başkanı Halil ÖZTÜRK ise gençlerimizi Kur’an-ı Kerim ve dinimizi öğrenmeye teşvik etmek, çocukların Kur'an Kursuna daha istekli gelmelerini sağlamak ve çocuklarda yarışma kültürü oluşturmak amacı ile böyle bir yola başvurduklarını belirterek öğrencilerinin 2 aylık bu süre zarfında Kur'an-ı Kerim okumayı ve Hz. Peygamber (sav)'in hayatını öğrendiklerini ve her yıl geleneksel olarak bu yarışmaları tertip edeceklerini söyledi. Ayrıca yarışmaya büyük ilgi gösteren imamlara, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.
Dernek üyelerinden Peygamberler Camii müezzini M. Ali BÜYÜK ise yaptığı konuşmada:” Kur’an-ı Kerim’in öğretilmesi adına yapılan hiçbir masraf israf sayılmaz. Bir rivayet vardır; İsrafta hayır yoktur, hayırda israf yoktur. Biz de hayır adına, rızayı ilahi adına dernek başkanımızın öncülüğünde böyle bir etkinlik için karar aldık. Tüm arkadaşlarımız üstün gayret sarf ettiler. Ve mutlu sona ulaştık. Elhamdulillah çok verimli bir çalışma oldu. Gelecek seneki etkinlikler için şimdiden beyin jimnastiğine başladık bile. İnsan böyle hayırlı etkinliklerden sonra Keşke daha çok çalışsaydık, iyi ki böyle bir şey yaptık diyor, şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.