banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Diyarbakır'da PKK'lı camide halkı provoke edince bakın ne oldu?

 

Son zamanlarda onlarca sivilin ölmesi yüzlercesinin de yaralanmasına neden olan PKK’nin bombalı saldırılarına tepki gösteren Diyarbakır Ulu Cami İmam Hatibi Sait Yaz’ın okuduğu hutbe bir kişi tarafından provoke edilmeye çalışıldı.

Hutbesinde 15 Temmuz darbe girişimine atıfta bulunan Yaz, daha sonra bombalı araç saldırılarına lanet edilmesi ve zalimin zulmüne müminin sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Bu sırada Yaz’ın verdiği hutbeye tepki gösteren ve PKK’li olduğu belirtilen bir kişi cami cemaati tarafından sert tepki gördü.

Said Yaz hutbesinde, “Bombalı araçlar patlatılıyor. Diyarbakır’da, Elazığ’da, Van’da şurada burada çocuklar ölüyor, parçalanıyor. Kadınlar, yaşlılar, siviller ölüyor paramparça oluyor. Zalim baban da olsa oğlun da olsa kardeşin de olsa haktan yana hakkı söyle.” diye konuştu.

Bunun üzerine imamın hutbesini provoke etmeye çalışan ve PKK’li olduğu belirtilen bir kişi, cami cemaati tarafından darp edildi. Ardından polis, araya girerek provokatörü camiden uzaklaştırdı.

Cuma namazı sonrası cami cemaati toplanıp PKK’ye lanet okurken, polisin cemaate dağılmamaları halinde gözaltına alınacaklarını söylemesi tansiyonu artırdı. Cami cemaatinin tepkisi üzerine polis özür dileyince cemaat sakinleşerek dağıldı. (Emrah Deniz, Hüseyin Genel - İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.