banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Cami yağmurdan dolayı su altında kaldı

Merkeze bağlı Kasrik beldesinde (Kesirge) dün gece yağan yoğun yağış nedeniyle birçok evi su basarken beldenin tek camisini ve Kur’an kursu da su altında kaldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Diyanet-Sen Cizre Şube Başkanı Abdullah Güngör, camide Cuma ve vakit namazlarının bir süre kılınamayacağını belirtti.

100 öğrencisi olan Kur’an kursunun da sular altında kaldığını belirten Güngör, “30 metrekarelik kursumuzda 100’den fazla öğrenci ders görmekte ve15 hafız yetişmektedir. Yağan yağmurlar gerek camiyi gerekse kursu sular altında bırakmıştır. Kış ayı olması hasebiyle halıların kuruması ve temizlenmesi uzun sürecek. Bu nedenle bazı vakit namazları camide kılınmayacaktır. Kur’an dersi ve Cuma cemaatlerine ara verilecek namazlar değildir fakat beldede tek cami olması nedeniyle başka alternatifimiz yoktur.” dedi.

Güngör ayrıca 3 yıl önce temeli atılan bin kişi kapasiteli belde camisinin de gerekli ödenekler olmadığı için yarım kaldığını ve hayırseverlerden yardım beklediklerini sözlerine ekledi.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.