banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

 IŞİD’in Kobani’ye girmesinin ardından PKK/HDP çeteleri tarafından başlatılan sokak eylemlerinde Allah’ın evleri olan camiler, Kur’an kursları ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerimlerin yakılması ile ilgili görüşünü aldığımız Batman İl Müftüsü Hasan Çağlar, provokatörlerin işbaşında olduğunu ve herkesin aklını başına alması gerektiğini dile getirdi.

 
Camilerin Allah’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının dillendiği yerler olduğunu söyleyen Müftü Çağlar, “Bizler inşallah cami ve Kur’an kurslarına yönelik bir saldırı olmaz, diye düşünüyoruz. Camiler; insanlığın insaniyetini koruyan, insanları toplanıp Cenab-ı Allah’ın birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajlarının dillendiği yerleridir. Kur’an kursları da; Cenab-ı Allah’ın kelamının öğretildiği, Peygamberin tanıtıldığı yerlerdir. İnşallah gittikçe camilere ve Kur’an kurslarına rağbette artar. Cami ve Kur’an kurslarına yönelik saldırı cehaletten kaynaklanıyor. Camiyi sevmemek, Kur’an kursunu sevmemek, cami içerisinde Kur’an kurslarında verilen hizmetleri sevmemek de, buralarda verilen faydalı hizmetin, insanlığa yapılan hizmetin öneminin anlaşılmamasından kaynaklanabilir. Aklı başında olan hiç kimse ne camiye karşı olur, ne de Kur’an kursuna karşı olur.” dedi.


 

“Herkesin aklını başına alması gerekir”


Kur’an-ı kerimi sadece provokatörlerin yakabileceğini belirten Çağlar, “Kur’an-ı kerimlerin yakılması farklı bir konudur. Provokatörler var diyebiliriz. Ülkemizde bilerek Kur’an düşmanı olan dahi cesaret edip Kur’an yakmaz. Ama milleti birbirlerine düşürmeye çalışan insanlar bunu yapabilir. Milleti birbirlerine düşürmeye çalışan çok Provokatörler var. Dikkatli olmak lazım, herkesin aklını başına alması gerekir. İçimize yerli yabancı, dâhilden hariçten fitne sokmak isteyen çevreler var. Bu hususta vatandaşlarımızın dikkatli olmaları fevkalade önemlidir.” diye konuştu.


 

“Dinini öğrenen çocuktan memlekete hiçbir zarar gelmez”


Çocuklarının provokatörlerin eline düşmemesi için ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Çağlar, “Din, inanç neslin korunmasında en önemli faktördür. Çocuklar camiye gelse, Kur’an kurslarına gelse ve gerçek dini bilgi verilse, gerçek kardeşlik şuuru verilse bu şekilde yetişen çocuklardan, gençlerden memlekete hiçbir şekilde zarar gelmez, tam aksine fayda gelir.” dedi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.