banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Çalışanları kaçırılan Kapıköy Sınır Kapısı açıldı

21 Ağustos 2015’te PKK’liler tarafından 11 gümrük çalışanı kaçırılan ve o tarihten bu yana kapatılan Kapıköy Sınır Kapısı, Van Valisi İbrahim Taşyapan’ın da katıldığı bir törenle tekrar hizmete açıldı.

Vali Taşyapan burada yaptığı açıklamada, sınır kapısının İran ile Türkiye arasındaki en önemli kapılardan biri olduğunu söyledi.

Kapıköy’ün hem yolcu ve araç girişi yapılan, hem de sınır ticareti yürütülen bir kapı olduğunu vurgulayan Vali Taşyapan, kaçırma olayından sonra gümrük kapısının geçici olarak yolcu ve araç geçişine kapatıldığını ancak demiryolunun devamlı olarak çalıştığını belirtti. Taşyapan, “Biz tekrar buradaki şartları iyileştirerek, gerekli tedbirleri de alarak bugün tekrar kapımızı faaliyete açtık. İnşallah hem fiziki şartları, hem ticaret şartlarını daha iyi hale getireceğiz.” dedi.

Kapının kapalı oluşu nedeniyle ildeki ticari çevrelerin büyük mağduriyet yaşadığını kaydeden Vali Taşyapan, “Buranın kapatılması kentimize de önemli ölçüde zarar verdi. Bu yüzden bizim de bir an önce açılması için gayretlerimiz oldu. Hükümetimizin, bakanlığımızın talimatlarıyla da kapımızda bugünden itibaren tekrar faaliyetler başladı. Yöre halkımıza, ülkemize, herkese hayırlı olsun. Kapıköy Sınır Kapısı, İranlı dostlarımıza, buradaki vatandaşlarımıza, ticaret erbabımıza, turistlik gezi yapmak isteyen herkese hizmet veren bir yerdir. Bu yeniden yapılan bir açılış değil. Kısa bir ara vermiştik. Tekrar faaliyete geçiriyoruz. Herkese hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Kapıköy Sınır Kapısı’ndan ticari faaliyetleri için faydalanan tüccar ve taşımacılar, kapının yeniden faaliyete geçirilmesinde emeği olan herkese teşekkür ettiler.

Açılışın ardından Vali İbrahim Taşyapan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel ile Kapıköy Sınır Kapısı’nda incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Bu arada Van TSO Yönetim Kurulu, Meclis Üyeleri, DOĞUSİFED ve Van İhracatçılar Birliği’nden oluşan bir heyet yeniden hizmete açılan Kapıköy Gümrük Kapısını ziyaret etti.  (Murat Dalgın-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.