banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Çağrı-Der'den çatışma mağduru halka yardım çağrısı

 

Umut Kervanı Yardım Platformu, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için “Vakit, mazlum ve mağdur halkımıza yardım vaktidir” sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında yardım çağrısında bulunan platform üyesi Solhan Çağrı-Der,  tüm hayırseverlerin mağdur halka destek vermesi çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Solhan Çağrı-Der Başkanı Muhsin Barış, sokağa çıkma yasakları, çatışmalar ve göç nedeniyle mağdur olan bölge halkı için platformumuzun başlatmış olduğu “Vakit, mazlum ve mağdur halkımıza yardım vaktidir” kampanyasına biz de ilçemizde bu hayırlı hizmete aracı olmak istiyoruz." dedi.

Barış, “Bu konuda derneğimize gelecek yardımları toplayıp Umut Kervanı Yardım Platformu'na üye derneklerden olan Batman Umut- Der’ e ulaştıracağız. Oradan da çatışmaların devam ettiği veyahut çatışmaların bittiği, göç etmek zorunda bırakılan mazlum ve mağdur halka ihtiyacın hâsıl olduğu Cizre, Silopi, Nusaybin, İdil, Dargeçit ve Midyat ilçesinde bulunan irtibat noktalarına gönderilecek. Özellikle Platformun belirlediği bazı ihtiyaçlar var. Biz o ihtiyaçlardan elbise ve battaniye ihtiyacı için çalışma başlatmış bulunmaktayız.” diye konuştu.

“Mağduriyetler bitene kadar kampanya sürecek”

Yardım kampanyasının mağduriyetler bitene kadar devam edeceğini vurgulayan Barış, “Yapmış olduğumuz çağrının karşılık bulmasını umut ediyoruz.  Bu çağrının karşılığı şu an bir fiil yardım malzemelerin bize ulaşması ve sosyal medyada bu çağrının Türkiye gündeminde, özelde ilçemizde bir müddet kalmayı başarmasıyla devam etmektedir. Bu konuda duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederiz. Bu çağrımızla istedik ki, bölgede mağdur duruma düşmüş her noktaya yardım ulaştıralım. Şu an sadece yerel ve belirli bir bölgeye yapılan yardımlar takdir edilecek faaliyetlerdir. Ancak bölge halkını tümü ile ele almamız gerekli olduğundan bölgenin tümüne yönelik yardım çağrımız olmuştur. Bunun için kapsamlı ve büyük bir organizasyona ihtiyaç vardır. Platforma bir üye dernek olarak,  bu konuda hazır olduğumuzu belirtiyoruz. Çatışma ortamından göç edenlere ve çatışma bölgesinde kalan mazlum ve mağdur halkımıza elimizden geldiği kadar yardım etmek insani ve İslami yükümlülüğümüzdür.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.