banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Çağlayan meydanı 6 ay trafiğe kapalı

İstanbul, Çağlayan kavşağında trafik yer altına alınarak en büyük yayalaştırılmış meydana ve miting alanına kavuşacak. 22 Ekim Cuma günü başlayacak olan inşaat çalışmaları 6 ayda tamamlanacak.

Çağlayan Kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi, Mecidiyeköy, Okmeydanı, D- 100 karayolunun birleştiği nokta, İstanbulun en yoğun araç trafiğinin olduğu bölgelerden biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürütülen çalışmayla 13 bin metrekare alanda altgeçit yapılacak, altgeçit uzunlukları 700 metre olacak. Çağlayan Kavşağı 2 katlı bir kavşak haline gelerek, trafik yerin altına alınacak. Bu şekilde İstanbulda birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan, 22 bin metre kare yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline gelecek.

Projeyle ilgili bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üç kurum ile ortak bir proje üretilecek. İstanbul en büyük meydanına kavuşuyor. Adliyenin açılışına yetiştirilecek ve inşaat başladıktan sonra yaklaşık 6 ayda tamamlanacak. Hem hızlı hem büyük bir çalışma olacak dedi.

İSTANBUL ADLİYESİ İÇİN SOSYAL MERKEZ

Abide-i Hürriyet Parkı ile bütünlük içinde yapılacak olan meydan düzenlemesiyle bölgede oturan, çalışan ve Avrupanın en büyük adliye sarayı olan İstanbul Adliyesi için sosyal bir merkez oluşturulacak. Proje, ileride yapılması planlanan metro istasyonu dikkate alınarak planlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünce hazırlanan proje ile Kağıthane Caddesi (Şişli) - Çevreyolu ve Piyalepaşa yönü 12 metre aşağıdan altgeçit ile Çevreyolu ve Piyalepaşa istikametine bağlanacak.

Kğıthanenin ana çıkışlarından biri olan Kağıthane yolu ise 6 metre aşağıdan Şişli, Piyalepaşa istikametlerine, Piyalepaşa Bulvarı istikametinden gelen araçlar da, 6 metre aşağıdan altgeçitle, Kağıthane ve Şişli istikametlerine ulaşabilecekler.

ÇAĞLAYAN KAVŞAĞINDA ALTERNATİF YOLLAR

Çağlayan Kavşağında trafiğin yer altına alma çalışmaları ve Adliye ile beraber faaliyete geçebilmesi için altı ay süreyle Çağlayan Meydanı trafiğe kapatılacak. İnşaat süresince geçici trafik sirkülasyon projesi hazırlandı.

Buna göre Çağlayan Meydanı etrafında bulunan Çampark sokak; D 100, Piyalepaşa-Çağlayan, Bahçeler Caddesi Çağlayan- D100, Piyalepaşa bağlantısını sağlayacak.

KAĞITHANE - MECİDİYEKÖY - ZİNCİRLİKUYU GÜZERGAHI

Çağlayan-Kağıthane yolu güzergahının Şevketpaşa Caddesi ile kesişen noktasından sağa dönülüp, Bahçelievler Caddesi ile kesiştiği noktadan sola dönülerek bu doğrultu üzerinde ki Çağlayan Kavşağından O - 1 çevreyoluna çıkılacak. Yapılan yönlendirme ile Mecidiyeköy ve Zincirlikuyu yönüne gidilecek.

ŞİŞLİ - PİYALEPAŞA - TOPKAPI GÜZERGAHI

Abide-i Hürriyet Caddesi güzergah doğrultusu üzerinden Taşocağı Caddesine sağa dönülüp o doğrultu üstündeki adacıktan sola dönülüp Yurt Sokak İstikameti üzerinde devam edilecek. O doğrultu üzerinde Vatan Caddesi istikameti üzerinde gidilip o doğrultuda kesişen Vatan Caddesi-Kğıthane Caddesi bağlantı yoluna çıkılacak. Aynı güzergahta devam edilerek Vatan Caddesi-Kağıthane Caddesi bağlantı yolu ile Çağlayan Kağıthane yolu ile kesişen Şevketpaşa Caddesi üzerinde ilerleyip Bahçeler Caddesine kesişen yoldan sola dönülüp o doğrultu üstünden Çağlayan Kavşağı üzerinden sola dönülüp Piyalepaşa istikametine gidilebilecek. Çağlayan Kavşağından da sağa dönülüp Topkapı istikametine gidilebilecek.

TOPKAPI - ŞİŞLİ GÜZERGÂHI

Topkapı O - 1 Çevreyolu İstikametinden Çağlayan Kavşağından sağa dönüp Piyalepaşa Bulvarı doğrultusunda kesişen Abide-i Hürriyet Caddesine bağlanıp Şişli istikametine gidilecek.

MECİDİYEKÖY - KÂĞITHANE GÜZERGÂHI

Abide-i Hürriyet Caddesi üzerindeki Dr. Cemil Bengü Caddesine sağa dönülüp bu doğrultu üzerinde Yurt sokağa sola dönülüp bu doğrultuda devam ederek Vatan Caddesiyle kesişen noktadan sola dönüp Vatan Caddesi-Kağıthane Caddesi bağlantı yoluna sola dönülüp Kağıthane yönüne gidilecek.

ŞİŞLİ - ZİNCİRLİKUYU GÜZERGAH AÇIKLAMASI

Abide-i Hürriyet Caddesi Şişli yönü Dr. Cemil Bengü Caddesi kavşağından sağa dönüp Yurt sokak kavşağından sola dönüp sokağın sonundan u dönüşü ile Vatan Caddesi ve sonrasında Şevketpaşa Caddesi boyunca ilerleyip Bağcılar Caddesinden, oluşturulan geçici servis yolu kullanılarak Zincirlikuyu yönüne gidilebilecek

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.