banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan PTT 1. Lig

Çağın vebası uyuşturucudan Elif Koyes kurtuldu

ADANA VALİSİ İLHAN ATIŞ'A BAŞVURARAK UYUŞTURUCUDAN KURTULMAK İSTEYEN ELİF KOYES, İSTANBUL'DAKİ TEDAVİSİNİN ARDINDAN ADANA'YA DÖNDÜ
- HAVAALANINDA AİLESİ TARAFINDAN KARŞILANAN ELİF, ANNESİ SONGÜL KOYES'E SARILARAK GÖZYAŞI DÖKTÜ
- ELİF KOYES:
- "BENİM GİBİ OLAN ARKADAŞLAR GÖZLERİMİN İÇİNİN GÜLDÜĞÜNÜ FARK ETSİNLER"

Adana'da uyuşturucudan kurtulmak için Vali İlhan Atış'tan yardım isteyen Elif Koyes, İstanbul'daki tedavisinin ardından memleketi Adana'ya döndü. Ailesi tarafından karşılanan Koyes, "Benim gibi olan arkadaşlar gözlerimin içinin güldüğünü fark etsinler" dedi.
Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi önünde yaklaşık 1 ay önce uyuşturucu bağımlısı Fatma Y.'nin (19) kriz geçirmesi ve annesi Zine Y.'nin (55) kızını kurtarmaya çalışmasının basına yansımasından sonra valiliğin bu genç kıza sahip çıkarak tedavisini üstlenmesiyle başlayan süreç, uyuşturucu batağındaki gençleri cesaretlendirdi. Adana Valisi İlhan Atış'ın makamına gelerek uyuşturucudan kurtulmak istediğini söyleyen Elif Koyes, Vali Atış tarafından tedavi için İstanbul'a gönderildi. 23
gün süren tedavisini tamamlayan genç kız, memleketi Adana'ya döndü. Havaalanında annesi Songül (45), babası Erdoğan Koyes (53) ve yakınları tarafından karşılanan Elif, annesine sarılarak gözyaşı döktü. Babasının elini öperek "Bitti" diyen Elif, diğer yakınlarıyla da hasret giderdi.
Çok iyi olduğunu ve İstanbul'daki tedavinin tamamlandığını belirten Elif Koyes, "Benim gibi olanlara sesleniyorum. Gözlerimin içinin güldüğünü fark etsinler. Benim gibi olanların bir an önce tedavi olmasını istiyorum. Koskoca 23 günü kolaylıkla atlattım. 5 günde Adana'da yattım. Toplam 28 gün. Eroin kullanan arkadaşlarıma sesleniyorum. Lütfen en azından içlerinde istek olduğu zaman kendilerini kurtarsınlar" dedi.
Vali Atış'a da teşekkür eden genç kız, "Ben mutluyum şimdi. Tedavi aşamasında hiç zorlanmadım. İlk 1-2 gün zor oldu ama ondan sonrası artık insan düşündükçe, beyninde idrak ettikçe her şeyin kolay olduğunu anladım. Ben bağımlıların tedavi olmasını istiyorum. Ben kalbimden ve beynimden silmiş bir vaziyetteyim. Arkadaşım olsun olmasın bütün herkese sesleniyorum. Bunun sonu yok. Ya ölüm ya da bir yerde bıçaklarlar sakat kalırsın. Kimse bilmez" diye konuştu.
Kızının uyuşturucudan kurtulmasıyla sevince boğulan anne Songül Koyes ise, "Valimize teşekkür ediyorum. Uyuşturucu bağımlıları hiç başlamasın. Korkmasınlar. Önce ben de cesaretsizdim, kızım da. Korkmasınlar, kurtulsunlar" dedi.
Baba Erdoğan Koyes da, kızı eroinden kurtulduğu için mutlu olduğunu dile getirerek, Vali Atış'a teşekkür etti.
Elif Koyes, daha sonra ailesiyle birlikte yaklaşık 1 aydır uzak kaldığı evine gitti.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.