banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Çadırkentte kanalizasyonun suyu dere yatağına akıyor-VİDEO

Ceylanpınar ilçesine bağlı Yukarı çekirge (Cerat) köylüleri, köydeki dere yatağına akan Viranşehir Çadır Kent atık suyunun çevreye hastalık saçtığını belirterek, soruna çözüm getirmesini istediler.   

Yaklaşık 5 yıldır ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere Viranşehir ilçesine bağlı çadır kent kuruldu. Kurulan çadır kentin atık su kanalizasyonu Ceylanpınar’a bağlı Yukarı Çekirge (Cerat) köyün dere yatağına akıyor. Dere yatağına akan atık su hayvanların ölmesine, çocukların hastalanması ve kötü kokuların gelmesi köylüyü adeta çileden çıkardı. 

Yetkililerin kendilerini dinlemediğini belirten Cemil Daşçı, “Viranşehir Çadır Kentin Kanalizasyonu köyümüzün dere yatağına akması nedeniyle köyde çocukların hepsi hasta, hayvanlarımız ölüyor, köyde akrep ve yılanlar çoğaldı. Özelikle gece vakitler çok kötü bir koku geliyor bu derdimizi yetkililere söyledik ama kimse derdimize çare olmadı. Biz kokudan ne sahur nede iftarımızı yapamaz olduk bütün köy halkı perişandır. Sizin aracılığınızla sesimizi duyurmak istiyoruz yetkililer bir an önce inşallah sorunları giderirler.” Dedi 

Arıtma ihaleye verilmiş ve ödenek yapıldığı halde çalışma yapılmadığını belirten, Faruk Gürsel, “Yapılan atık tesislerin bir kısmı faaliyete girmemiş, kanalizasyonun üstü kapatılmamış tehlike arz ediyor çocuklarımız içine düşme ihtimali var. Bu artma ihaleye verilmiş ve ödenek yapıldığı halde bir çalışma yapılmıyor. Gördüğünüz gibi kanalizasyonun üstü bu arıtmadan hayvanlarımız su içtiği için ölüyor telef oluyorlar. Ayrıca arıtmanın üstü açık olduğu için çok kötü bir şekilde kokuyor. Yetkililerin bu duruma el atmasını istiyoruz.” İfadelerini kullandı.  (Mustafa Kaynak – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.