banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Caddenin darlığı esnaf ve sürücüleri etkiliyor

Eyyübiye’nin kangrenleşen sorunu haline gelen Eyyübiye Caddesindeki trafik sıkışıklığı çözüm bekliyor. Eyyübiye’de bulunan caddenin darlığı trafiğin aksamasına neden olurken halkı da mağdur ediyor.

Eyyübiye Caddesi Hz. Eyüp Peygamber’in makamına giden yol olması dolayısıyla yoğun bir trafik yaşıyor. Ayrıca cadde üzerinde bulunan hastaneye hasta getiren ambulansın yolun ortasında durması ise trafiği adeta felç ediyor. Durumdan şikâyetçi olan esnaf ise bir an önce yolun genişletilmesi gerektiğini belirtiler.

Belediyenin duruma duyarsız olduğunu belirten esnaf Mustafa İnan, “Yolun ortasına konulan demirleri esnaf kaldırdı.  Belediye gelip kendi demirini bile götürmedi. Bu yolun genişlemesi lazım. Esnaf iş yapamaz durma geldi.  Müşteri alış veriş yapmak için aracı park edecek bir yer bulamayınca alışveriş yapmadan gidiyor. Bu sorunun en kısa zamanda çözüme kavuşturtması gerekiyor.” dedi. 

Trafiğin rahatlatılması için alınan önlemlerin yetersiz kaldığını belirten İnan,  Bu caddede trafiğin işlemesi için bir an önce yolun genişletilmesi lazım. 40 yıldır yolun genişletileceğini söylüyorlar ama bir türlü yapılamadı. Şimdi de herhangi bir çalışma yok.

Yolun dar olması dolayısıyla esnafın iş yapamadığını belirten Nuri Kubat ise “Yolun ortasına konulan demirler bir nevi esnafın elini kelepçelemiş gibidir. Burada hastane var, ambulans gelip hastanenin önünde duramıyor. Yetkililerden bir an önce yol genişletme işlemine başlamalarını ve yolu genişletmelerini istiyoruz. ” şeklinde konuştu.

Yolun ortasında bulunan demirlerin, çözümün aksine tehlikeye davetiye çıkardığını ifade eden Salih Kaya’da, “Belediye halkın mağdur olmaması için yolun ortasındaki demirleri buradan kaldırması lazım, ister istemez araçlar gelip park ediyorlar.  Burada park alanı olmadığından trafik sıkışıyor. Bazı araç sürücüleri demirleri sonradan fark ettikleri için demirlerin üstüne çıkıyor, bazen de araçları devrile biliyor. Yetkililerin bu soruna el atması gerekiyor.” ifadelerinde bulundu. (Sedat Kuşulay-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.