banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

BÜYÜKŞEHİR ZABITA'YA MEVZUAT VE ETİK KURALLAR SEMİNERİ VERİLDİ

Seminer’de zabıta görevlilerine Büyükşehir yasasıyla birlikte değişen kanun ve yönetmelikler hakkında bilgi verildi.
    Şanlıurfa’nın Büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla birlikte Zabıta teşkilatının mevzuat kanun ve yönetmeliklerinde yapılan değişiklikler hakkında Zabıtalar bilgilendirildi. Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığıyla, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından ortaklaşa düzenlenen seminer Şair Nabi Kültür Merkezinde yapıldı.

    Seminere Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Zabıta Daire Başkanı Mehmet Burak Küçük, İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Mahmut Atçı, Zabıta Şube Müdürü Ahmet Türe, Zabıta Trafik Şube Müdürü Adnan Okan, Zabıta Güvenlik Şube Müdürü İsmail Mermertaş Strateji Geliştirme Müdürü Bahri Erbil ile Zabıta Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan Zabıtalar  katıldı.

    Konuşmacılardan Büyükşehir Belediyesi teftiş kurulu Başkanı Avukat Lamih Çelik’in zabıta teşkilatındaki mevzuat değişiklikleri hakkında, Eğitim Uzmanı Mehmet Sarmış ’ında Sosyal İlişkiler ve İletişim konularında zabıtalara eğitim verdiği seminerde bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar Günümüze Osmanlıdan gelen zabıta teşkilatının kutsal bir görev olduğunu belirterek, "Zabıta teşkilatı Belediyenin olmazsa olmazı her Belediyenin en önemli mihenk  taşıdır.  Zabıta teşkilatı önemli ve kutsal bir görevdir" dedi.

    Zabıta teşkilatının Osmanlı’dan günümüze gelişinin sine vizyon gösterisiyle anlatıldığı seminerde yaptıkları 10 aylık çalışmaları anlatan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mehmet Burak Küçük “Zabıta teşkilatımızın stratejik hedefi ilimizde esenlik, huzur ve düzeni sağlayarak kentin disiplinli bir şekilde kalmasını sağlamaktır" dedi.

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Avukat Lamih Çelik seminerde Zabıta görevlilerine Büyükşehir yasasıyla birlikte değişiklik yapılan bazı kanun ve zabıta mevzuatı hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

    Büyükşehir ile birlikte birinci sınıf Gayri Sıhhi Müessese ruhsatını Büyükşehir Belediyesinin verdiğini ikinci sınıf gayri sıhhi müessese ruhsatını ise ilçe Belediyelerinin verdiğini belirten Lamih Çelik, Büyükşehir Belediyesinin ruhsat verdiği yerleri Büyükşehir Belediyesinin denetleyebileceğini Zabıta Daire Başkanının direktifiyle Büyükşehir zabıtasının ilçe belediye zabıtalarıyla birlikte ilçe sınırlarında denetim yapabileceğini söyledi.

    Seminer’in diğer konuşmacısı Eğitim Uzmanı Mehmet Sarmış ise, “İnsanlar tek başına yaşamıyor. İnsanlar toplu olarak yaşıyor. Birbirleriyle iletişim halinde oluyorlar. Bu iletişimde her kes üzerine düşeni yaparsa kolaylık sağlanıyor" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.