banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Büyükşehir için kim ne dedi?
Bu anlamda AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve bazı STK temsilcileriyle yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde, Şanlıurfa'nın büyükşehir statüsüne alınmadan önce nelere dikkat edilmesi gerektiğini sorduk. Genel anlamda yeni imar alanlarının açılması konusunda STK temsilcilerinin hem fikir olduğu görüldü.

“Hazırlıklarımızı yapıyoruz”
Şanlıurfa'nın büyük şehir konumuna geçmesinin Şanlıurfa'ya büyük bir kazanç sağlayacağını belirten AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, "Şanlıurfa Büyükşehir olduktan sonra belediyelerin gelirleri iki kat artacaktır. 
Bu durumu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Şanlıurfa büyükşehir olduktan sonra beldelerimiz kaldırılarak yerine ilçeler kurulacak. Özel idarenin yapmış olduğu köy yolları gibi çalışmaları belediyeler yapacaktır. Bu konuda alt yapımızın sağlam olarak yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. 
Siyasiler olarak bizlerde Büyükşehir hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Çalışma arkadaşlarımızla beraber geçtiğimiz pazartesi günü bu konuyu ele alarak değerlendirmesinde bulunduk. Bu konuyu Genel Merkezde Milletvekillerimizle ve Bakanlarımızla görüşerek bu konunun getirisi götürüsü ne olur şeklinde istişare ettik. 2014 yerel seçimlerde büyükşehir statüsüne alınacak olan Şanlıurfa bu durumu iyi değerlendirmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
“İşi ehline vermek en doğrusu” 
Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Zeki Kurt, "Kervan yolda dizilir mantığıyla hareketle kervanı yolda dizerseniz kırıp dökersiniz. Yöneticilerimizin Büyükşehir ve İlçe belediyelerinin işleyişi hak ve sorumlulukları konusunda Büyükşehir tecrübesi olan illerimizle irtibata geçip görev alacak insanların eğitilmesi gerekir. İşi ehline vermek en doğrusu olacaktır. İsmi büyükşehir ama işleyişi küçük bir mahalle olan şehir olmak istemiyoruz. Şimdiden çalışmaların başlatılması işi bilen tecrübesi olan modern şehircilikle kendini kanıtlamış insanların kurulacak bu belediyelerde görev almaları daha isabetli olacaktır" dedi.

"Daha güzel yaşam alanlarının oluşturulması gerekiyor"
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, "Büyükşehir olmanın Urfa'mıza kazandıracağı en önemli katkı bütçeden daha fazla pay almak olacaktır. Dolayısıyla bu sayede kentsel dönüşümler, kalkınma ve yapılanma daha hızlı gerçekleşecektir. Şehrin çehresine önem verilerek görünüm ve imajına da önem verilecektir. Bu yatırımlardan dolayı istihdam alanları da artacak olup, yeni ilçeler oluşturularak bunlar için imar planları hazırlanacaktır. Büyükşehir'e yakışır tesis, bahçe, bulvar gibi yeni yerler açılacaktır. Bu yatırımların ilin insanlarına yansıtılarak daha güzel yaşam alanlarının oluşturulmasını, özellikle ev fiyatlarının uygun düzeyde olmasını ayrıca yeni ilçeler oluşturulacağı için eğitim açısından kalitenin artacağını umuyoruz. Yeni ilçe müdürlükleri oluşturularak okulların bunlara paylaşımından dolayı yönetimdeki ilgi ve çalışmalara daha fazla zaman kalacağından Eğitim- Öğretim açısından da faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

"Tabela'da Büyükşehir yazması yeterli değil"
Şanlıurfa TÜMSİAD Başkanı Sadık Sade, "Şanlıurfa'nın altyapısının hazır olması gerekiyor. İdari binaların bir önce yapılması gerekiyor. Feodal yapının ortadan kalkması için çaba göstermemiz gerekiyor. Çünkü Ulusal haber kanallarının bazılarında Şanlıurfa'mız hep kavgayla ve olumsuz yönleriyle kamuoyuna yansıtılmaktadır. Hâlbuki Şanlıurfa'da yapılan sosyal etkinliklerle yansıtılması daha yararlı olacağına inanıyoruz. Büyükşehir olmamız halinde bütün dikkatler üzerimizde olacaktır. Teşvik yasasında Şanlıurfa en güvenilir 15 il arasında bulunuyor. Bu durum bizim için bir şans, bu şansı en güzel şekilde değerlendirerek Şanlıurfa'yı yatırım cenneti yapmanın gayreti içinde olmalıyız. Şanlıurfa'da hem ortaklık kültürünü geliştirmemiz gerekiyor, hem de yabancı yatırımları ilimize çekmemiz gerekiyor. Buda ancak STK'larımızın destekleriyle olacak bir durum, STK'larımızla beraber bir olup yatırım yapmak isteyenlere yardımcı olursak memleketimize yatırım artar ve meyve almaya başlarız" dedi.

"Yeni İmar alanlarının açılması gerekiyor"
Şanlıurfa Memur-Sen İl Temsilcisi Mahmut Atçı, "Şanlıurfa hızlı büyüyen ve gelişen bir şehir, yeniliklilere açık ve kendini sürekli yenileyen bir şehir bu anlamda Büyükşehir statüsüne alınmadan Şanlıurfalı yetkililerin imar konusunda ciddi bir çalışma başlatması gerekiyor. Yeni imar alanlarının açılmamasından kaynaklanan Arsa ve evler uçuk fiyatlarla satışa sunuluyor, yeni imar alanlarının açılmasına gerek vardır" dedi.

"Konut sayısının artması gerekiyor"
Şanlıurfa Katı Atık Yönetimi Belediyeler Birliği Müdürü Yüksek Çevre Mühendisi
Mehmet Çalışkan, "Şehirlerden göç olacak o yüzden konut sayısının artması gerekiyor ve daha güzel cazibe merkezlerinin oluşması gerekir
Spor kültür tesisleri kurulması lazım bizim şehrimizde hiç yok ve bununla birlikte yeni otopark alanları gerekiyor şehir artık mevcut otopark düzeninden çok sıkıntılı
Büyükşehir olduğunda şehir dışa doğru daha çok yaygınlaşacak dolayısıyla şuan önemsiz gözüken pek çok yerler yarın büyük şehir olduğunda daha kıymetli hale gelecek bu yüzden daha profesyonel imar planı gerektiğinin düşüncesindeyim güncellemelerin daha çok yapılması lazım
Alternatif yerler arayan yatırımcılara daha çok fırsat tanınması gerekiyor 
Başka alanlarda da yatırım şehri olmamız gerekiyor 
Özellikle idarecilerin daha çok inisiyatif kullanması ve yatırımcılara daha çok kolaylık sağlaması gerekiyor özellikle Urfa'nın en büyük eksikliği budur 
Büyük şehir olacak kentlerde metropol ilçeler oluşacak, her yeni ilçe için imar planı hazırlanması gerekiyor" dedi.
Murat Çitfçi / Gapgundemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.