banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Başkan Çiftçi,

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, basın açıklaması düzenleyerek darbe girişiminin ardından yapılan faaliyetleri ve oluşturulan kriz masasında alınan kararları açıkladı.
Başkan Çiftçi, darbe girişiminin hem ardından Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, AK Parti İl Başkanlığı ve Yerel Yönetimler Başkanlığı ile kriz masası oluşturduklarını söyledi.
Kriz masasının ilk olarak halkın bir araya gelmesi için 3 merkezi bölge tespitinde bulunduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, "Bu merkezleri dolduran on binlerce Şanlıurfalı iradesine sahip çıkmış ve destansı bir mücadele örneği sergilemiştir" dedi.

TUGAY ÖNÜNE İŞ MAKİNELERİ YIĞILDI
Darbe girişiminin ilk anlarında Büyükşehir Belediyesi olarak iş makinelerini Tugayın önüne naklettiklerini dile getiren Başkan Çiftçi, "15 Temmuz akşamı halkımız büyük bir mücadele örneği sergilemiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatına 81 ilde olduğu gibi Şanlıurfa'da da vatandaşlarımız anında duyarlılık göstermiş ve meydanlara inmişlerdir. Ben Şanlıurfalı hemşerilerime iradelerine sahip çıktıkları için teşekkür ediyorum.

Biz halkımızın iradesine minnettarız. Darbe girişimi haberi alınır alınmaz Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak ve yine üç merkez ilçemizle birlikte hemen yapmamız gereken tedbirler ele alındı. Fen İşleri Daire Başkanlığımız hemen 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın önüne asfalt serme ve iş makinelerini çekme ve yine Tugayın diğer kapılarına ilçe belediyelerimiz kendi araçlarını çekmişlerdir. Bununla birlikte İl Jandarma Alay Komutanlığının önüne halkımızı cesaretlendirecek, duruşumuzu sergileyecek, tedbir amaçlı iş makineleri çekilmiştir. Ben bu anlamda üç belediye başkanıma ve dairelerde çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ardından tüm çalışan arkadaşlarımız bilgilendirildi ve görevlerinin başına geldiler. 85 iş makinesinin operatör personelleri gelerek araçlarının başında durdular. Bunun yanında halkımız günlerce meydanlardaydı, iradesine sahip çıkıyordu. Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, AK Parti Başkanlığımız ve yerel yönetimler başkanlığımız ile birlikte kriz masası oluşturuldu. Büyükşehir Belediyemizce temsilci verdi. Aynı çalışmalar diğer ilçelerimizde de aynı şekilde yürütüldü" dedi.

"HALKIMIZIN HER TÜRLÜ İHTİYACI GİDERİLDİ"
Sokaklara inerek demokrasiye sahip çıkan halkın gıda ve ulaşım ihtiyaçlarının giderilebilmesi için başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer ilçe belediyelerinin seferber olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Daha sonra kriz masası yönetimi daha derli ve toplu bir şekilde, toplanan halkımızın mağdur olmaması adına, gerek beslenmeden tutun, temel ihtiyaçları karşılama, lojistik ihtiyaçları karşılamak adına çalışmalar yürüttü. Yine Haliliye, Eyyübiye ve Karaköprü Belediye başkanlıklarımız da aynı şekilde çalışmalarına başladılar. Ulaşımın da aynı şekilde ücretsiz olarak halkımıza hizmet vermesi sağlandı. Halkımızın bir araya gelmesi için AK Parti İl Binasının önü, Necmettin Cevheri Bulvarının başlangıç noktası ve Rabia meydanında halkımız sivil iradesine sahip çıktı" diye konuştu.

"MECLİSİMİZ DURUŞUNU GÖSTERDİ"
Darbe girişiminin ardından başlayan haftanın ilk gününde Büyükşehir Belediye Meclisinin bir araya gelerek darbeye aynı şekilde karşı duruş gösterildiğine vurgu yapan Başkan Çiftçi, "Yine Büyükşehir Belediye meclisimiz toplandı. Meclisimiz darbe girişimine karşı duruşunu göstermiş ve tepkisini göstermiş oldu. Meclis üyelerimiz de bu yönde çalışmalarını yürütüyorlar. Her şeyin en iyisine layık olan milletimiz kendi iradesine sahip çıkmış iken, böylesine bir direniş göstermiş iken, canı pahasına sokağa çıkmışken; bizim yapmış olduğumuz denizde bir damladır. Fakat kadro olarak görevimizin başındaydık. Ben ilk gün İstanbul'daydım. Çünkü bizim Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı vardı. Karayolları Genel Müdürü, Çevre ve Şehircilik Bakanı, Ulaştırma Bakanı ile görüşmelerim vardı. Cuma günü de UNESCO'nun Dünya Miras Projesi kapsamında, Şanlıurfa'nın kültürel değerlerinin UNESCO'da dünya miras listesine girmesi için bir dizi ziyaretler gerçekleştirdim. Daha sonra da en kısa sürede Şanlıurfa'mıza intikal ettik. Ama bu süreç içerisinde tüm daire başkanlığımız tüm gerekli tedbirleri aldılar. Buradaki ilçe belediye başkanlarımız ile sürekli olarak temas halindeydik. Bu süreci güzel bir şekilde yürüttüler. Allah hepsinden razı olsun" sözlerine yer verdi.

"BİZLER 24 SAAT HİZMET VEREN KURULUŞLARIZ"
Hazırlanan acil eylem planı çerçevesinde Büyükşehir olarak vatandaşa yönelik hizmetlerde 24 saat esaslı çalışma yürüttüklerini de belirten Başkan Çiftçi, sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Bizler 24 saat hizmet veren kuruluşlarız. Ulaşım hizmeti 24 saattir, su hizmeti, temizlik hizmeti 24 saattir. İlçe belediyemizle görüşmelerimizde temizlik konusunda bu hizmetlerin aksamaması noktasında çok güzel görüşmelerimiz oldu. Yine Ulaşım Daire Başkanlığı ile yapmış olduğumuz toplantıda halkımızın ulaşım imkanının sağlanması için gerek ek seferler, gerek 24 saat esası dikkate alınarak çalışmalar sağlanmıştır.
ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz ile yine toplantı yaptık. İlçelerimizin tamamında su sıkıntısı yaşanmaması ve meydana gelen arızalara anında müdahale edilmesi açısından gerekli tedbirler alınmıştır. İtfaiye Daire Başkanlığımız da olası bir yangın olayına müdahale edebilmesi için dikkatli olunması sağlanmıştır. Tüm izinleri iptal edilen itfaiye erlerimiz görevlerinin başındadır. İtfaiye Daire Başkanlığımız, Zabıta Daire Başkanlığımız, Su İşleri Daire Başkanlığımız, Kanalizasyon İşleri Başkanlığımız, Ulaşım Daire Başkanlığımız acil eylem planını hazırladı. Halkımız rahat olsun, tüm sorunlara anında müdahale edilecektir. Vatandaşlarımız olası bir sorun karşısında bizlere çağrı merkezinden ulaşabilirler. Bu anlamda da çağrı merkezimiz 24 saat görevinin başındadır.
13 ilçemizin tamamında asfalt çalışmalarımız, yol çalışmalarımız, kaldırım ve yeşil alan çalışmalarımız, altyapı revizyonumuz bugün itibariyle tamamıyla normal hale gelmiş olup, gereken çalışmalar yapılmaktadır. Bunu kamuoyuna bir sorumluluk olarak bildirmek istiyoruz. " şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.