banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

“Bütün muhalefet AK Parti'ye Karşı Birleştirilecek”
Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın koordinesinde hazırlanan 'Balyoz' kod adlı darbe planında siyasî hayata müdahale de unutulmamış.

Donanma Komutanlığı'nda bulunan belgelere göre cuntacıların en büyük hedefi AK Parti'yi devirmek. İşte belgelerde yer alan o ifade: "...AK Parti dışındaki partileri birleştirmek, muhalefet partisini ne pahasına olursa olsun harekete geçirmek."

'Balyoz' darbe planını hazırlayanlar, AK Parti hükümetini iktidardan uzaklaştırabilmek için her türlü hesabı yapmış. Gölcük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen 9. klasördeki 'Toplumsal Durum Analizi ve Öneriler' başlıklı taslak metinde AK Parti hükümetinden kurtulmak için yapılması gerekenler en ince ayrıntısına kadar sıralanıyor. 'Siyasi girişimler' alt başlığıyla yer alan bölümde, iktidar partisi dışında kalan partilerin, anamuhalefet partisi ile ulusal hareket platformunda birleşebilmeleri için gerekli çalışmaların yapılması gerektiği belirtiliyor. Baskı altında kalan ya da partisi ile sorunları olan AK Parti milletvekillerinin partilerinden ayrılmalarının teşvik edilmesi de düşünülmüş. AK Parti iktidarından kurtulmak için düşünülen diğer siyasi girişimler, "Saadet Partisi'ni bir şekilde harekete geçirmek, AKP'ye kısa vadeli çıkarları nedeniyle giren laik tandanslı siyasetçilerin geri dönmelerini sağlamak, ulusal hareket platformunu Meclis içinde oluşturmak ve bu hükümet yerine yeni bir hükümet kurulmasını teşvik etmek, yerel seçimler öncesinde dağınık olan AK Parti dışındaki partileri birleştirmek, muhalefet partisini ne pahasına olursa olsun herekete geçirmek." şeklinde sıralanıyor.

'Toplumsal hareketler' başlıklı bölümde, kadınların AK Parti ideolojisinin topluma hakim olması durumunda neleri kaybedecekleri korkusunun yayılması planlanmış. Ayrıca, konferans, gösteri ve toplantı düzenlenerek, iktidar partisi üzerindeki baskının artırılması ve medyada bu faaliyetlere yer verilmesinin sağlanması gerektiği vurgulanmış. 'Fiili hareketler' başlıklı bölümde ise jandarmanın kırsal kesim ve yetki alanına giren her yerde irticai her türlü faaliyeti engellemesi gerektiğinin notu düşülmüş.

Donanma'da çıkan belgelerde darbenin gerçekleştirilmesi halinde kritik görevleri icra edecek personelin tek tek belirlendiği görülüyor. Altında Kurmay Başkanı Jandarma Kurmay Yüzbaşı Mustafa Önsel'in adının olduğu 'çok gizli' ibareli belgede, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı'nda kritik görevleri icra edecek personel ayrıntılı bir şekilde yazılmış. Belgeye göre Jandarma Kurmay Albay Ali Aydın "Etnik unsurların ve azınlıkların etkisizleştirilmesine imkan sağlayacak özel planların hazırlanması" göreviyle, Jandarma Kurmay Yüzbaşı Mustafa Önsel "Kendi özel ekibini oluşturarak gelişen her durum için özel psikolojik harekat planları hazırlanması" göreviyle ve Jandarma Kurmay Kıdemli Binbaşı Murat Özçelik ise "1'inci Ordu Komutanlığı Karargahı ile koordinasyon noktası olarak bölge harekat merkezinde bulunması" göreviyle vazifelendirilmiş.

Aynı şekilde Jandarma Binbaşı Erdal Eren, Jandarma Yüzbaşı Abdurrahman Başbuğ ile birlikte "Özel Araştırma Birim Koordinatörü" sıfatıyla "Yürütülecek psikolojik harekat faaliyetlerini sekteye uğratması muhtemel sivil ve askeri kişileri tespit etme " görevini üstlenmiş. Jardarma Kıdemli Üsteğmen Engin Arslan ise belgede "Özel Asayiş unsur komutanı" olarak görülüyor. Arslan, kendisi için oluşturulan bu vasıfla bölge komutanı tarafından verilecek özel emirleri icra etmek üzere İl J.K.lığı İsth.Ş. ve Komando Bölüğü'nden uygun nitelikte 4 astsubayı belirlemesi, gerektiğinde de sivil kıyafet giymesi isteniyor.

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.