banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bursa'da tarihi Tevrat ele geçirildi

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Yeni Yalova yolu üzerinde durdurulan yolcu otobüsünde valiz içerisinde gizlenmiş, Hz. İsa ve Havarileri kabartmalı, gümüş kapaklı, 25 kilogram ağırlığında ve 50X35 ebadında Tevrat olduğu değerlendirilen tarihi eser ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre İstanbul’dan Bursa’ya otobüs ile kaçak tarihi eser getirileceği duyumu alındı.

Söz konusu yolcu otobüsü Osmangazi-Dürdane mevkii Yeni Yalova Yolu üzerinde durduruldu.

Jandarma tarafından yolcu otobüsünde yapılan aramada, C.N. isimli yolcuya ait olduğu tespit edilen valiz içerisine gizlenmiş, üzerinde Hz. İsa ve Havarileri kabartmalı, gümüş kapaklı, 25 kilogram ağırlığında ve 50X35 ebadında Tevrat olduğu değerlendirilen tarihi eserin ele geçirildi öğrenildi.

Ele geçen tarihi esere Bursa Müze Müdürlüğüne gönderilmek üzere el konulduğu, olayla ilgili bağlantıları bulunan C.N., N.Y. ve O.H. isimli 3 şüphelinin ise gözaltına alındığı bildirildi. (Zeki Aras –İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.