banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Bursa'da tarihi eser ele geçirildi

Bursa’da bir ihbarı değerlendiren polis, Roma ve Bizans dönemine ait çok sayıda tarihi eser ele geçirdi.

İstanbul’dan Bursa’ya bir kişi tarafından tarihi eser niteliği taşıyan sikke ve objelerin getirileceği duyumunun alınması üzerine, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali girişinde söz konusu yolcu otobüsü takip altına alındı.

Yapılan takip neticesinde otobüs terminali içerisinde şüpheli Y.G. (34) isimli kişi yakalandı. Şüphelinin üzerinde ve eşyalarında yapılan aramada, Suriye kaynaklı olarak yurtiçine çeşitli yollardan sokulduğu değerlendirilen Roma ve Bizans dönemine ait 65 adet sikke, 2 adet bakır yüzük, 1 adet ok ucu, 1 adet kapı tokmağı, 2 adet şamdan, 3 adet obje ve 1 adet küçük heykel ele geçirildi.

Ele geçen sikke ve objelere Bursa Müze Müdürlüğüne gönderilmek üzere el konulduğu, Y.G. isimli zanlının ise adli makamlara sevk edildiği öğrenildi. (İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.