banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Harran Üniversitesi Urfa Haber haber

Bursa'da 'Paralel Yapı' operasyonu

Bugün 14 ilde ‘Paralel Yapı’ iddiasıyla başlatılan operasyonlar kapsamında Bursa’da bir derneğe düzenlenen baskında 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Bursa’nın merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi'nde, ‘Paralel Devlet Yapılanması’ iddiasıyla düzenlenen operasyonda, yapılanma tarafından devlet kurumlarına kendi elemanlarını yerleştirmek amacıyla kurulduğu ve insan kaynakları departmanı gibi kullanıldığı iddia edilen bir derneğin, yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda gözaltına alınan derneğin yöneticileri ve çalışanları S.K, R.B, O.T, B.G, H.Ç, T.B, Z.D, T.A, H.T, A.E. ve B.E. Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Dernek ofisinde ve gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, çok sayıda örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi. Şüphelilere ait evlerde yapılan aramalarda yaklaşık 10 bin kişinin özgeçmişinin bulunduğu bir havuza ulaşıldığı ileri sürüldü. (Zeki Aras- İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.