banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bursa'da ODTÜ'deki saldırılar protesto edildi

ODTÜ’de namaz kılmak isteyen öğrencilere yapılan saldırı, Uludağ Üniversitesi öğrencileri tarafından tekbirlerle atılan sloganlarla protesto edildi.

Ankara’da ki Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) mescid girişinde namaz kılmak isteyen  öğrencilerin, sol görüşlü  bir grup tarafından yapılan saldırı  olayı, Uludağ Üniversitesi’ndeki, ’Üniversiteli Müslümanlar Platformu’ üyeleri tarafından yapılan basın açıklamasıyla tel’in edildi.,  

Grup adına basın açıklamasını okuyan Şamil Çelik, "İslami kimlik adaletin ve merhametin kaynağıdır, dünyaya tevhid ve adalet temelinde bir seçenek sunar. Müslümanlar vicdanları aktifleştiren, iyiliği örgütleyen, kötülükten meneden bir çağrının mensuplarıdır. Sahte ufuklara, tutarsız zihinlere, vicdanı körleştiren ideolojilere karşı Allah’ın adıyla birlikte mücadele ederler." dedi.

ODTÜ hazırlık bölümü mescidinde yer olmaması sebebiyle mescit dışında öğle namazını kılmaya çalışan öğrencilerin, bir solcu grup tarafından engellenmek istendiğini hatırlatan Çelik, “Engellemelere rağmen namazın kılınmasını hazmedemeyen radikal  sol grup, saldırılarına ODTÜ Kütüphane Mescidi’nde devam etmiştir. Başlangıçta 5 kişi olarak mescidinin önünde beklemeye başlayan sol grup, bir saat sonra 40 kişiye ulaşmıştır. Olay yerinde bulunan özel güvenlik görevlilerine rağmen mescitten çıkanlara sopalarla saldırmaktan çekinmemiş, bu süreç içerisinde 10’dan fazla öğrenci, solcu grup tarafından darp edilmiş ve grup 4 saat boyunca mescit önündeki saldırılarına devam etmiştir. Üniversite yönetimin saldırıları engellemek için ciddi bir müdahalesinin olmaması da dikkat çekicidir.” şeklinde konuştu.

Bu saldırganlığın sadece son haftalarda yaşanan bir hadise olmadığına dikkat çeken Çelik, bilakis totaliter düşünceye sahip olan bu grupların, yıllardır devam eden tahammülsüzlüğünün ve İslam düşmanlığının bir tezahürü olduğunu söyledi.

Bununla birlikte bu sol grupların faşizan tutumundaki önemli bir diğer sebebinin Müslümanların üniversitelerdeki artan çabaları olduğunu dile getiren Çelik, “Bizler Uludağ Üniversitesi öğrencileri olarak kardeşlerimizin onurlu duruşlarını selamlıyor, maruz kaldıkları zorbalığa karşı yanlarında olduğumuzu belirtiyoruz".ifadelerine yer verdi

Sürekli tekbir ve sloganların getirildiği basın açıklaması olaysız bir şekilde sona erdi. (Zeki Aras –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.