banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bursa'da Mus'ab Bin Umeyr ve daveti anlatıldı

Yaptığı kitlesel etkinliklerle binlerce insanı bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platofrmu Bursa Koordinatörlüğü, Platformun Genel Merkezinin Kasım ayını ‘sahabe ayı’ olarak ilan etmesinin ardından, bu çerçevede Mus’ab Bin Umeyr’in hayatı ve davetini konu alan bir program düzenledi.

Ördekli Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe saatler öncesinden gelen halk, salonu hınca hınç doldurdu.

Habip Gür Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mesut Biçim’in seslendirdiği  ilahilerle devam etti.

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan İsa Güvendik, Mus’ab Bin Umeyr’in hayatından kesitler anlattı.

“Eğer siz Hz. Mus’ap Bin Umeyr’den bahsediyorsanız daveti de işlemişsinizdir”

Kısa bir zamana Mus’ap Bin Umeyr’in hayatını sığdırmanın zor olduğunu belirten Güvendik, “  Peygamberlerin  hayatlarını anlatırken davalarını da anlatmış olursunuz. Peygamberleri ve davalarını birbirinden ayıramazsınız. Sahabenin bir çoğu da böyledir. Eğer siz Hz. Mus’ab Bin Umeyr’den bahsediyorsanız, daveti de işlemişsinizdir. Daveti anlatıyorsanız siz Hz. Mus’ap Bin Umeyr’den bahsetmişsinizdir. İşte bazı mü’minler vardır ki, onların hayatlarıyla davaları bütünleşmiştir.”dedi.

 “Hz. Mus’ap bilinmesi öğrenilmesi ve hayatı örnek alınması gereken bir sahabedir”

Hz. Mus’ap Bin Umeyr’den (r.a) çok şey öğrenildiğini ifade eden Güvendik, “Öğrendiğimiz şeylerin başında eğer ki İslam davası içine girmişsek bilelim ki bu işin içinde çile vardır. Ne iş vermişlerse ne söylenmişse her işi yapacak davetçiler, İslam’a teslim olmuş davetçiler, başka bir şeyi gözü görmeyen davetçiler, yani paranın malın mülkün hesabını yapmayan davetçiler. Sağın solun çoluk çocuğun hesabını yapmayan davetçiler, yorulmayan davetçiler, yorulandan davetçi olunamaz zaten. İşte Hz. Mus’ab’tan örnek alacağımız yönler. Tavsiye ederim ki Hz. Mus’ab’ı okuyun gerçekten ders alınacak birisidir. Örnek alınacak birisidir. Eğer Hz. Mus’ab’ı anlarsak, gündem bizi yormaz.Hz. Mus’ab bilinmesi, öğrenilmesi ve hayatı örnek alınması gereken bir sahabedir.”şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından  yapılan  dua  ile program sona erdi. (Zeki Aras/Sezer Özer –İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.