banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bursa'da 3 bin 230 litre bitkisel yağ toplandı

Teknolojik gelişmelerin büyük bir hızla devam ettiği günümüzde, kaynağında ayrılarak toplanan atıklar yaşanılabilir bir dünya için büyük önem taşıyor.

Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Ekipleri, geride kalan Temmuz ve Ağustos aylarında Yıldırım’daki 69 mahallede bin 130 ton ambalaj atığı toplayarak kaynakların geri dönüşüme aktarılmasını sağladı.

Doğada yüksek tahribat yapan ve 1 litresi 1 milyon litre suyu kirleten bitkisel atık yağları toplayarak çevrenin kirlenmesini büyük ölçüde önleyen ekipler, son iki ayda 3 bin 230 litre atık yağ toplayarak 3 milyar 230 milyon litre suyu kirlenmekten kurtardı.

‘Doğayı korumak insanlık vazifesidir’

Vatandaşların çevre ve geri kazanım konusunda duyarlı olması gerektiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Doğaya en büyük zararı bilinçsizce çevreyi kirleten insanlar vermektedir. Unutulmamalıdır ki her atık çöp değildir. Geri dönüşüm ile kazanılan atıklar hem ekonomiye katkı sağlarken hem de çevrenin tahribatını önler” diye konuştu.

İnsanları çevreye karşı duyarlı olmaya davet eden Başkan Edebali, “Yakın zamanda Artvin’de yaşanan sel felaketinde doğadan düşüncesizce yok ettiklerimizi doğanın nasıl geri aldığını gördük. Özellikle toprağı yerinde tutan ağaçların katledilmesi önüne geçilemez felaketlere neden olmaktadır. Yapılan hesaplamalara göre 70 kilogram atık kağıt 1 ağacı kesilmekten kurtarmaktadır. Bilinçsizce doğaya atılan bir adet kalem pil dört metrekare tarım arazisinin yok olmasına neden olurken 11 kişinin yıllık ihtiyacı olan 600 bin litre suyu kirletir. Bizlerin doğaya, doğanın da bizlere ihtiyacı var. Çevre koruma konusunda bilinçlenmek ve doğayı korumak insanlık vazifesidir.” ifadelerini kullandı.

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.