banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Bursa Peygamber Sevdalılarından sahabeyi anma etkinlikleri

Yaptığı kitlesel etkinliklerle yüz binleri bir araya getiren Peygamber Sevdalıları Platformu etkinlik zincirine yeni bir halka katarak Kasım ayını Sahabe ayı ilan etti.

Platformun Bursa Koordinatörlüğü de Kasım ayı Sahabe ayı programı çerçevesinde 2 ayrı sahabeyi yâd edecek.

‘Mü’minlerin annesi Hz. Hatice’ ve ‘Davet Öğretmeni Mus’ap Bin Umeyr’  sloganlarıyla 2 ayrı etkinlik düzenleyeceklerini bildiren Platformun Bursa sözcüsü Hasan Şenol,  Peygamber Sevdalıları olarak yıl içerisinde halkın maneviyatını arttırmaya yönelik çeşitli etkinliklere imza attıklarını söyledi.

Bu etkinlikler arasında başta Kutlu Doğum Etkinlikleri olmak üzere Aşura ve Kerbela, Mekke’nin fethi, gençlere yönelik ise sabah namazı buluşmaları, sportif faaliyetlerin yapıldığını belirten Şenol, “Bu tür etkinliklerle toplumun ihtiyacı olan maneviyatı arttırmaya çalışıyoruz. Özellikle topluma örneklik teşkil edecek sahabe-i kiramın hayatını hayatımıza aksettirmeye yönelik çeşitli etkinliklerde bulunacağız.” dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) “Sahabelerim gökteki yıldızlar gibidirler. Hangisine tabi olursanız hidayeti bulursunuz” Hadis-i Şerif’ini paylaşan Şenol, “Bizler de bu şiarla Peygamber Sevdalıları Platformu Bursa Koordinatörlüğü olarak bu yıl Kasım ayında sahabe efendilerimizi anlamaya yönelik çeşitli etkinliklerde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Bu programların ilkinin “Müminlerin annesi Hz. Hatice’yi anlama” olarak gerçekleşeceğini bildiren Şenol, “Bu program bayanlara yönelik 19 Kasım Perşembe yani yarın saat 20.00’da Ördekli Kültür Merkezi’nde ikincisi ise 20 Kasım Cuma saat 20.00’da yine Ördekli Kültür Merkezi’nde erkek kardeşlerimize yönelik Mus’ap Bin Umeyr’in hayatını anlama programı olacak düzenlenecek.  Programlara tüm halkımızı davet ediyoruz.” diye konuştu. (Zeki Aras – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.