banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Bursa İkra Der gençleri sabah namazında buluşturdu

Yaptığı İslami etkinliklerle halkın büyük teveccühünü kazanan İkra Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (İkra Der) yüzlerce genci sabah namazlarında buluşturdu.

Bursa İkra Der üye ve gönüllülerinden oluşan gençler sabah namazında Bursa Ulu Cami ve Şeyh Edebali Camisi’nde bir araya geldiler.  Sabah namazlarını Bursa’nın 2 ayrı tarihi camisinde kılan gençler, namazdan sonra Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay ile hatıra resmi çekindiler.

Hoş bir atmosferde geçen buluşma programında, Prof.Dr. Ay ile karşılıklı dilek ve temennilerde bulunuldu. Gençler daha sonra İkra Der binasına geçerek, toplu bir şekilde kahvaltı yaptılar.

Yapılan kahvaltının ardından Grup İkra sanatçılarından Nurullah Aslım ve Yasin Arslan’ın okuduğu ezgi ve ilahileri dinleyen gençler, daha sonra düzenlenen bilgi yarışmasına katıldı.   

Kur’an İlimleri isimli kaynak eserden hazırlanan sorularla yapılan bilgi yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Derneğin genel sekreteri Yunus Karagöl programla ilgili bilgi vererek, hemen hemen her hafta yaptıkları sabah namazı programının her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü ifade etti.

Bursa’nın 9 ayrı yerinde özellikle gençlere yönelik çeşitli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karagöl, “Elhamdülillah gençlerimizin bu etkinliklere yoğun katılımı bizleri fazlasıyla memnun etmektedir. Gençlerimiz Müslüman kardeşler olarak birlikte olmanın tadını çıkarıyorlar. Bugün yine düzenlediğimiz sabah namazı programında buluşan gençlerimiz, İkra Der binamızda kendileri için hazırladığımız kahvaltıya katıldılar.  Daha sonra ilahiler dinleyen kardeşlerimiz  bir de bilgi yarışmasına katılarak keyif dolu anlar yaşadılar.” diye konuştu.

Faaliyetlerinin her geçen gün artacağını ve kış sezonu etkinliklerine start verdiklerini de dile getiren Karagöl, bütün gençleri bu tür etkinliklere katılmaya davet etti.(Zeki Aras –İLKHA)

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.