banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Bursa Belediye Başkanı Altepe: Urfa Atağa kalkmış

Şanlıurfa Sporla Bursa Spor karşılaşması için Şanlıurfa’ya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe,  Urfa’daki değişim ve dönüşüme hayran kaldı.
Şanlıurfa’nın tarihi ve turistik mekânlarını Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ile birlikte gezen Altepe, Urfa’nın özeliklerdi olan bir şehir olduğunu ve bazı yönleriyle de Bursa’ya benzeyen bir şehir olduğuna söyledi. Şehirlerin ve kültürlerin bir birine yakınlaşması gerektiğine işaret eden Altepe, bugün bura da kendilerinin de bu kaynaşmayı sağladığını dile getirdi.
 “Yönetimlerin başarısı kamulaşmalardaki başarısından geçer.” diyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Urfa bunu en güzel bir şekilde yapıyor. Bir yandan belediyemiz, bir yandan valiliğimiz mevcut dokuyu koruyarak Urfa’yı yeniden inşa ediyor. Kentin hazinelerini ortaya çıkartıyorlar. Urfa gerçekten özelikli bir şehir Urfa peygamberler şehri diyoruz. Yaklaşık 11 bin yıllık tarihi geçmişi olan bir kenttir Bizler de Urfa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Urfa’daki değişik tarihi mekanlarını gezmekten memnuniyet duyduk. Urfa’daki meydan düzenlemelerini tarihi çarşıların restorasyonları sayın Şanlıurfa Belediye başkanı Fakıbaba ile gezme ve görme imkanı bulduk. Urfa’nın yaşanabilir kent olması bir turizm kenti olmasını burada müşahede etmiş olduk. Urfa gerçekten Bursa’ya bazı yönleriyle benzeyen bir kent. Bir çok medeniyete merkezlik yapmış önemli bir kentimiz. Urfa’nın gelişmiş bir şehir olması gezilip görülecek bir şehir olması sadece Urfa için değil Türkiye içinde önemli. Urfa önemli bir atağa kalkmış. Urfa’nın kısa zamanda büyük oranda çehresi değişeceğine inanıyorum.”şeklinde konuştu.
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.