banner2
Öne Çıkanlar toz Urfa Sugeldi Candeias Douglas Tanquee

Burada İstiklâl Marşı okunmaz

ATATÜRK Üniversitesi ’Genç Vizyon’ kulübünün düzenlediği ’Bin yıllık darbe 28 Şubat’ adlı konferansa katılan gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak, açılışın İstiklal Marşı ile yapılmasını eleştirdi. Dilipak, "Bu tür sivil toplantılarda İstiklal Marşı okunmaz. Bayrak töreni, saygı duruşu filan da yapılmaz. Devlet başkanı, vali, ülkeyi ilgilendiren bir mesele varsa bu törenler yapılır" dedi.

Atatürk Üniversitesi ’Genç Vizyon’ kulubünün Kültür Merkezi’nde düzenlediği ’Bin yıllık darbe 28 Şubat’ konferansına gazeteci- yazar Abdurrahman Dilipak ile eşi Asiye Dilipak, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut Yaylalı, Yakutiye Belediye Başkanı AK Parti’li Ali Korkut, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç ile çok sayıda öğrenci katıldı. Konferansın saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamasını eleştiren Abdurrahman Dilipak, 28 Şubat sürecini anlatırken bu konuya değinerek şunları söyledi:

"O günlerin en belirgin toplantı düzenlerinden biri biraz önce yaşadığımız toplantı düzeniydi. İstiklal Marşı okunur, bayrak çekilirdi. ’Arz ederim’ gibi kelimeler kullanılırdı. Aslında bu tür sivil toplantılarda İstiklal Marşı okunmaz. Bayrak töreni, saygı duruşu filan da yapılmaz. Eğer devlet başkanı, vali, ülkeyi ilgilendiren bir mesele varsa orada bu törenler yapılır. Dolayısıyla henüz kültür genlerimizde militarizm dönemine ait, darbe dönemine ait davarış formlarını koruyoruz. Bu bayrağa saygısızlık anlamında söylenen bir söz değil. Ama eğer zahmet eder internetten bayrak ve İstiklal marşı yasasını okursanız göreceksiniz ki bayrağın dekor olarak kullanılması 3 ay mahkumiyeti gerektiren bir suçtur. Bizim aslında marifet diye yaptığımız şeyler bazen bir suça da dönüşebilir. 28 Şubat’ı kınamanın bir faydası yok eğer onu bir davranış biçimine dönüştüremiyorsanız. O genleri hala üstümüzde taşıyoruz. Bu darbe genlerinden, üzerimizdeki baskılarından artık kurtulup sivil bir toplum olmayı başarmamız gerekiyor."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.