banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Gaziantep Akçakale

Bugün ve Gezici'nin anket fiyaskosu!

1 Kasım seçimlerine 26 gün kala anket şirketleri de ellerindeki son seçim anketlerini yayınlamaya devam ediyor. Bugün gazetesinin internet sayfasında yer alan bir haberde inanılmaz bir hataya imza atıldı.
Gezici Araştırma Şirketi'nin 26-27 Eylül 2015 tarihleri arasında 5 bin katılımcıyla görüşerek yaptığı anketi okurlarına aktaran gazete oy oranlarına göre milletvekili dağılımında hata yaptı. 1 Kasım 2015 milletvekili seçimlerine ilişkin partilerin oy oranlarının da belli olduğunun ifade edildiği haberde araştırmaya göre halkın 39,8'i AK Parti'ye, yüzde 28,2'si CHP'ye, yüzde 17,3'ü MHP'ye yüzde 12,3'ü HDP'ye oy vermek istediği ileri sürüldü.

Oy oranlarına göre Meclis sandalye dağılımına da yer veren gazete inanılmaz bir matematik hatası yaptı. AK Parti'nin 264, CHP'nin 140, MHP'nin 87, HDP'nin 77 vekil kazanacağı ifade edilen haberle TBMM üye sayısı 550'den 568'e çıkarılmış oldu.

Gazetenin ankette TBMM'nin 550 milletvekilinden oluştuğunu bile kontrol etmeden yayına alması şaşkınlığa neden oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.