banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç MHP ABD

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5.Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Camiinde çatışma sesleri altında Cuma Namazı eda edildi.

Cuma İmamı Mehmet Sait Yaz verdiği Cuma Hutbesinde, son dönemlerde yaşanan çatışmalı ortamın meydana getirdiği mağduriyetlere vurgu yaptı.

Yaşanan çatışmaların getirdiği sıkıntılara değinen Cuma İmamı Yaz, ümitvar olduğunu ve bugünlerin geçeceğini belirtti.

Yaz hutbede, “ Bu iş selametle bitecek. Bu ağlayan yürekler gülecek. Bu düşmanlıklar ortadan kalkacak. Diyarbakır’ın bütün camilerinde ezanı Muhammed-i okunacak. Camilere gelip yanyana gelenlerin yürekleri bir olacak. Kalpleri bir olacak, küskünler barışacak. Bu zarar çok kolay telafi edilecek. Bizi güzel günler bekliyor. Fiili ve kavli dualarımızla.” Dedi.

“Dün Suriye’ydi bugün Sur”

Herkesin kardeş olduğunu söyleyen Yaz daha sonra, “ Biz kardeşiz, Kürd’üyle, Türküyle, ve Arap’ıyla bizim sloganımız birdir; Allah-u Ekber. Bu sloganı kim yıkılabilir, titretebilir. Bu tekbirin delmediği zırh, devirmediği zalim yoktur. Rabbim bu dertlerimize ve sıkıntılarımıza deva olacak. İslam âlemi kan ağlıyor. Suriye’deki insanlar açlıktan ölüyor. Bugün Sur’dakiler açlıktan ölüyor. Dün Suriye’ydi bugün Sur. Bu ne ibret Ya Rab. Biz ne zaman akıllanacağız. Kur’an meclisinde çözülmeyecek hiçbir sıkıntı yok. Kur’an meclisi altında toplanalım.” İfadelerini kullandı.

Yaz hutbesini, “ Ya Rab bu karda, kışta, mevsimi kış olan bu memlekette siyasi, ticari, iktisadi ahlaki baharları bize nasip eyle. Küsen kalpleri, dağılan yürekleri, yıkılan evleri, terk edilmiş camileri, susturulmuş minareleri, kapatılmış Kur’anları Peygamber Efendimiz hürmetine tadil eyle.”  Dua ile sonlandırdı.  (M. Hüseyin Temel, Emrah Deniz – İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.