banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

DEDAŞ İşçileri Urfa'da eylem yaptı



Bugün Sabah saatlerinde Şanlıurfa arıza, bakım ve onarım işleri birimi bahçesinde toplanan işçiler maaşlarının ödenmesi için iş bırakma eyleminde bulundular.
Çalıştıkları Şanlıurfa arıza, bakım ve onarım işleri birimi 56 gündür maaş ve özlük haklarını alamadıklarını söyleyen Dedaş çalışanı Mehmet Karakuzu; “56 gündür maaşlarımızı alamıyoruz. Ayrıca hükümet tarafından bize verilen yüzde 30’luk zam, kurumumuz tarafından kesintiye uğratılarak yüzde 8’e düşürülmüştür. Yemek yol gibi özlük haklarımızda verilmemektedir. Biz Şanlıurfa arıza, bakım ve onarım işleri birimi bu ile hizmet ediyorsak, gece gündüz çalışıyorsak başta vekillerimiz olmak üzere yetkililere sesleniyoruz. Bu sorunumuza bir çare bulunsun. Bu sorunumuz çözülene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz. Hiçbir arıza işine de bakmayacağız” dedi.
İşçiler daha sonra çeşitli sloganlar atarak eylemlerine devam edeceklerini belirtiler.

Bilindiği üzere Dicle EPSAŞ bundan yaklaşık 2 ay önce bir çoğu fakülte mezunu olan yaklaşık 80 personelini basit gerekçelerle görevden uzaklaştırdı.

Haber: Mustafa Çiçek 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.