banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Bugün gündemde neler var?

24 ARALIK 2012 PAZARTESİ

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, güven mektubu sunacak Yunanistan Büyükelçisi Kyriakos Loukakis ile DEİK Türk-Avrasya İş Konseyleri Koordinasyon Başkanı Tuğrul Erkin ve yürütme kurulu üyelerini Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek. (Ankara/11.30/14.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis personeli Türk sanat müziği korosunun konserine katılacak. (TBMM/18.00)

3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, futbol hakemi Cüneyt Çakır'ı Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- Bakanlar Kurulu, Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

- Başbakan Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık edecek. (Ankara/10.30/11.00/18.00)

4- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD tarafından düzenlenen Afet Bilinci Eğitimleri Çalıştayı'na katılacak. (Ankara/09.30)

24 ARALIK 2012 PAZARTESİ GÜNDEM HABERLERİ

GÜNDEM

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN NOEL MESAJI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hıristiyan dünyasının Noel Bayramı'nı kutlayarak, "Türkiye'de, hangi dine veya inanca mensup olursa olsun tüm vatandaşlarımız, dostluk, dayanışma, saygı ve sevgi hisleri temelinde kardeşçe yaşamaktadırlar" dedi

'BURSA-ANKARA 2 SAAT 15 DAKİKAYA İNECEK'

Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli Hızlı Tren Projesi'nin ilk adımı olan Bursa-Yenişehir hattının temeli törenle atıldı.

SICAKLIK 7 İLA 10 DERECE YÜKSELECEK

Geçen hafta kar, fırtına ve soğukla mücadele eden Türkiye'de bu hafta hava ani şekilde ısınacak. Salı'dan itibaren kış yerini adeta bahar havasına bırakacak. Libya'dan esecek lodos sıcaklıkları 7 ila 10 derece yükseltecek.

EKONOMİ

BAKAN DİNÇER TABLET İHALESİ İÇİN TARİH VERDİ

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 11 milyon tablet alımı için muhtemelen yeni yılın ilk üç ayında ihale yapılacağını söyledi. Dinçer, İstanbul Suriçi Grubu Derneği tarafından düzenlenen "İstanbul Toplantıları" konulu programda, FATİH Projesi'ne ilişkin bilgi verirken, tablet ve tahtaların Türkiye'de üretimiyle ilgili bütün hazırlık çalışmalarının yapıldığını söyledi.

MEMUR MAAŞLARINA 6 PUANLIK ARTIŞ GELİYOR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Memurlarımızla toplu sözleşme yapıldı. Ocak ayından itibaren maaşlarında 6 puanlık bir artış söz konusu olacak. Eğer enflasyon onun üzerinde ise enflasyon farkını da kendilerine vereceğiz" dedi.

DÜNYA

MISIR: ANAYASAYA REFERANDUMUNDA 'EVET'

Mısır'da 15 Aralık'ta ilk aşaması düzenlenen tartışmalı anayasa referandumunun ikincisi aşaması tamamlandı. Anayasa referandumuyla ilk toplu sonuçlar ve gayrı resmî açıklamalar, iki aşamanın sonunda sandıklardan 'evet' oyunun önde çıktığını gösteriyor.

MARS'TA 'ZENGİN' KİL MİNERALLERİ BULUNDU

NASA'nın Mars keşif aracı Opportunity, Kızıl Gezegen'de önemli bir keşif yaptı. 2004'ten bu yana Kızıl Gezegen'de aktif olan Opportunity, uzun bir süredir kenarında bulunduğu Endeavor kraterinin civarında su içeren kil mineralleri buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.