banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

'Bu toprakları bize yurt yapan fetih anlayışıdır'

Yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke’nin İslam ordularınca 1 Ocak 630 tarihinde fethedilmesinin üzerinden 1385 yıl geçti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin, Mekke’nin fethi ve Müslümanların fetihten çıkarması gereken dersler hakkında değerlendirme yaptı.

Mekke fethinin Müslümanlar açısından ders çıkarılması gereken bir olay olduğunu söyleyen Ergin, Müslümanların yaşadıkları yerleri kendilerine yurt yapan anlayışın fetih anlayışı olduğunu vurguladı.

“İnsanlarımızı fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz”

Müslümanları emperyalizmin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırdıklarını belirten Ergin, “Fetih, bir beldenin ve o beldede yaşayan insanların dimağlarının İslam’a açılmasıdır. Fetih, küfrün karanlığının Kelam-ı Kadim’in berraklığıyla silinmesidir. Fetih, sonradan olma ilahlara reddiyedir. Bizler Anadolu Gençlik Derneği olarak, bu coğrafyanın harcının İslam olduğunu, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. İnsanlarımızı, küfür emperyalizminin yanında değil, fetih ruhunun yanında durmaya çağırıyoruz.” dedi.

“Müslümanların bu büyük fetihten çıkaracağı dersler var”

Günümüz Müslümanlarının bu büyük fetihten çıkaracağı bazı dersler olduğunu ifade eden Ergin, “Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözü tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümanca bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam’ı yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak derler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman’ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakının vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar.” şeklinde konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.