banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Bu Sözler Öcalan'nın Mı?

Öcalan'ı getiren ekibin içinde yer alan emekli Albay Uğur, Öcalan'ın sorguda neler söylediğini mektupla anlattı. 

Abdullah Öcalan İmralı'daki ilk günlerinde Kürt vatandaşlar için ‘Bunlardan bir halt olmaz' demiş.. Albay Uğur, o günlerde idam korkusunu iliklerinde hisseden ve her türlü göreve hazır olduğunu söyleyen Öcalan'ın şimdi herkesle oynamasına isyan ediyor.

Abdullah Öcalan'ı Kenya'dan getiren ekipte yer alan emekli Albay Atilla Uğur, Öcalan'ın yakalandıktan sonra kendilerine neler söylediğini açıkladı. Silivri Cezaevi'nde hapis yatan Uğur, tutukluluğunun 2. yılında bir mektup kaleme aldı.

Öcalan'ın sorgusuna katılan Uğur'un mektubunu, avukatı aracılığıyla Oda TV yayınladı. Hürriyet yazarı Yalçın Bayer mektubun bir kısmını bugünkü köşesinde yazdı.

"(...)- ‘Devletimin vereceği her türlü göreve hazırım.'
- ‘Büyük Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne hizmet etmek acılarımı biraz olsun hafifletecektir.'
- ‘En başından beri Suriye, Yunanistan ve İran bize (PKK) her türlü desteği vermiştir.'
- ‘Kürt halkı akılsızdır, menfaatine düşkündür, güce tapar.'
- ‘Barzani de, Talabani de güvenilmez, paradan başka bir şeyden anlamayan rezillerdir.'
İmralı Adası'nda Türk bayraklarının önünde görüntüsünü almak için gözbağını çıkardığımda korkan gözlerle bana bakarak ‘Devletime hizmet etmek istiyorum, beni asacak mısınız?' diye soran, kendisine ‘Biz eşkıya değil Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yiz, sen bağımsız Türk mahkemesi huzurunda hesap vereceksin' diye cevap verdiğim Abdullah Öcalan'ın gözbağı acaba şimdi ülkeyi yönetenlerin ve açılım simsarlarının gözlerine mi bağlanmıştır?
Abdullah Öcalan'ın sorgu sırasında bizzat bana defalarca küçümseyerek söz ettiği, ‘Bunlardan bir halt olmaz' dediği Doğu ve Güneydoğu'da yaşayan kardeşlerimiz maalesef bunları bilmiyorlar."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.