banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Bu polisler takdir edilir

Yıllardır rafta bekleyen cinayet dosyalarını açıp, faili meçhul cinayetleri bir bir aydınlatan polis ekibini Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan makamında kabul ederek, takdirle ödüllendirdi.

Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve ekibini makamında kabul eden Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, ekibi yaptığı çalışmalardan dolayı kutlayarak, “Yıllarca rafta bekleyen dosyalardan faili meçhul cinayetleri bir ekip ruhuyla çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Günümüz teknolojisini sonuna kadar kullanıp, aydınlatılmayan cinayetleri bir bir sonuçlandıran çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarımız sürekli devam edecek. Jandarma ve Emniyet birimlerimiz bu konuda üstün başarı ve özveri gösteriyor. Bundan sonra da bu tür başarılı çalışmaların haberlerini duyacağız inşallah” dedi.

Vali Nuri Okutan ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yalçın, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar ve ekibine takdir belgesi verirken, polislerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Şanlıurfa Emniyeti bünyesindeki özel ekip, daha önce de 1.5 ve 3 yıl önce işlenmiş iki cinayeti, zanlının sigarayı söndürüş biçimi ve evdeki bir havludan yola çıkarak çözmeyi başarmıştı. Özel ekibe, bu tarz zor davaları, özel teknikler kullanarak çözdüklerinden, televizyonda yayınlanan başka bir diziden esinlenerek CSI ismi takılmıştı.

Son olarak Emniyet birimleri son olarak 3 yıl önce işlenen ve hiçbir delile rastlanmayan Karı-Koca cinayeti Türkiyede ilk defa uygulanan 2 aşamalı yöntemle 3 yıl sonra yeniden olay yerinde inceleme yapıp bir nesne üzerindeki DNAdan yola çıkarak çifte cinayetin katilini bulmuştu.

Ömer ASLAN  www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.