banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Suriyeli mülteci çocukların Akdeniz kıyılarına vuran cansız bedenleri insanlık onurunun ve vicdanının içler acısı halini gözler önüne sererken, yaşanan bu dram hakkında Diyarbakır Yetim-Der Yönetim Kurulu tarafından yazılı bir açıklama yayımladı.

Yaşadıkları zulümlerden, açlık ve sefaletten dolayı topraklarını terk ederek açık denizlerde yeni bir umuda yelken açan göçmenlerden, gün geçmiyor ki kara haberler gelmesin. Daha birkaç ay önce sayıları 8 bine yaklaşan Myanmarlı mültecilerin, 2 ay boyunca Malezya ve Endonezya açıklarında yaşadığı trajediye tüm dünya şahit oldu.  Bodrum kıyılarına vuran Aylan ve Galip’in cansız bedenleri ise mazlum göçmenlerin yaşadığı acıyı anlatan son olay oldu.

Yetim-Der tarafından yayımlanan açıklamada, yaşanan bu acı olayın insanlık onurunun öldüğünün göstergesi olduğuna dikkat çekilerek, Batı dünyasının sorumluluğuna dikkat çekildi.

Kobanili Aylan ve Galip kardeşlerin zalim Batı ve onların yerli işbirlikçi diktatörlerinin son kurbanları olduğunun vurgulandığı açıklamada, mazlum ve mustazafların Batı’nın gözünde bir kıymetlerinin olmadığı, zira onlar için en iyi Müslümanın ölü Müslüman olduğu ifade edildi.

Batı’nın makyavelist bir anlayış ve ihtirasla, hükümran olmak istediği tüm dünya ve zenginliğini elde edebilme uğruna alçaklık ve vahşette sınır tanımaz bir canavara dönüştüğünün belirtildiği açıklamada, “Batı, gün oldu bizzat kendi askerleri ile vahşice saldırıp yaktı, yıktı, yok etti. Gün oldu, zalim ve hain yöneticilerin eliyle mazlum halkı ezdi, sömürdü. Gün oldu, yıllarca işbirliği yaptıkları zalimleri işi bitince astırdı ve gün oldu düşman diye lanse ettiği zalim yöneticilerin iktidarını sürdürmesine göz yumdu, hatta destek verdi. Zira onlar için sınır ve kırmızıçizgi yoktur.” ifadeleri kullanıldı.

“Bu olay, insanlık vicdanının kıyılara vurduğunu göstermektedir”

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İşte bu zalim batı ve işbirlikçi diktatörlerin son kurbanları, kendi beslemeleri olan vahşilerin zulmünden kaçıp Avrupa’ya geçmeye çalışan, ancak birçok göçmen gibi Akdeniz’in kara bağrında son nefeslerini veren Aylan ve Galip kardeşler oldu. Bu durum, insanlığın vicdan(sızlığ)ının kıyılara vurduğunu göstermektedir.” denildi.

Batı dünyasının umursamaz, merhametsiz tavrının tıynetlerinden kaynaklandığının belirtildiği açıklamada; acıtıcı olanın ise İslam ümmetinin yöneticileri ve sessiz halklarının vurdumduymazlığı olduğu belirtildi.

Zalimler için kaç Müslüman katledilmiş hiçbir önemi yoktur”

Batılı devletlerin insanlığı aldattığına dikkat çekilen açıklamada, “Onlar için kaç mazlum ezilmiş, kaç Müslüman katledilmiş hiçbir ehemmiyeti yoktur. Zalimler daima aldatıcı söylemlerle, demokrasi, insan hakları, özgürlük ve adalet temsilcisi masallarıyla ortaya çıkmaktadır. Zalimlerin söylemleri demokrasi ve özgürlük iken, eylemleri ise yakıp yıkma, fitne fesat ve katliamlar olmuştur.”  denilerek, batının söylemleriyle eylemlerinin çeliştiğine ve samimiyetsizliğine vurgu yapıldı.

Yetim-Der tarafından yayımlanan açıklamanın sonunda, zalimler lanetlenirken hayatını kaybeden ve bugün defnedilen Aylan ve Galip kardeşlere Allah’tan rahmet ailelerine de sabırlar dilendi. (Yunus Sırat-İLKHA) 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.