banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Bu logo Hristiyanları kızdırdı

ABDli gaziler gününde logoyu gören Amerikalılar forumlarda ve mikro-blog sitesi Twitter’da tepki göstermeye başlayınca tartışma basına da yansıdı. Şikayet yağan Google ise hiçbir açıklama yapmadı..

Gogle logosunun üzerine Amerikan bayrağı yerleştirilince, bayrak resmi “e” harfinin üst kısmını kapadı ve  harfin açıkta kalan alt kısmı bazı kesimlerce hilale benzetildi.

ABD bayrağının altına “Müslümanların hilalinin yerleştirildiğini” söyleyen Amerikalılar, Google’a şikayetler yağdırdı. Forumlarda ve Twitter’da “Google Gaziler Günü’nde şeriat tarafından ele geçirildi”, “Google’da Allah hayranı Usame’ler bir şov yönetiyor”, “Kutsal saydığımız sembole saygısızlık yapıldı”, “İslam’ın hilali haçı ele geçirdi”, “Google’ın gizli bir İslami gündemi mi var?” gibi yorumlar yapıldı.

Logoya yer veren gazeteler konuyu tartışmaya açarken bazı köşe yazarları da olayın abartıldığını söyledi.

İnternet gazetesi Huffington Post’tan Jason Linkins “Bu sadece bir ‘e’ harfi” diyerek tartışmanın gereksiz olduğu yorumunda bulundu. Google’dan bir açıklama yapılmadı. (Mİlliyet)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.