banner2
Öne Çıkanlar Taşlıdere Eyyübiye Belediyesi Aşağı Yazıcı Küçük Çamurlu Akhisar Belediyespor

Bu kare İran'ı fena karıştırdı

İsveç’in Tahran Büyükelçisi Peter Tejler, geçtiğimiz günlerde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad yaptığı görüşmenin fotoğrafının medyada yer alması üzerine ülkede büyük bir tartışma başladı.

Büyükelçi Tejler, görev yaptığı Tahran'da Cumhurbaşkanlığı sarayını ziyaret ederek Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad tarafından kabul edildi. Büyükelçi Tejler, kabul sırasında bacak bacak üstüne atarak konuşmaya başladı. Bu tür görüşmelerde nezaketli tavırlarıyla bilinen Ahmedinejad, bu durumdan rahatsız oldu ve daha büyük bir skandala neden olmamak için kendisi de bacak bacak üstüne attı.

Ancak kabule ilişkin fotoğrafların medyada yer alması üzerinde İran'da büyük bir tartışma başladı. İran’da saygısızlık olarak adlandırılan bu hareket büyük tepki çekti.

Tartışmaların iki ülke ilişkilerini etkileyecek boyuta ulaşması üzerine İsveç Dışişleri Bakanlığı basın sözcülüğü bir açıklama yapmak durumunda kaldı. Basın sözcülerinden Catarina Axelsson, büyükelçilerinin toplantı öncesinde konuyla ilgili uyarılmadığını söyledi.

Axelsson'un açıklamalarına göre, İran resmi makamlarınca kendilerine karşı herhangi bir eleştiri de gelmedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.