banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde faaliyet yürüten Vefa- Der, üye ve gönüllülerine yönelik seminer düzenledi. Dernek binasında düzenlenen seminere İTTİHAD üyesi Molla Beşir Şimşek, konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasına İslam davasının önemini anlatan Şimşek, bu davaya gönül vermiş insanların hiçbir zaman zarar etmeyeceğini ifade etti.

Allah’a ve Peygamberlerine tabi olanların zilletten arındığını söyleyen Şimşek, İslam davasının insanlar için büyük bir nimet olduğunu ve bu nimete sahip çıkmamız gerektiğini dile getirdi. Batıl bir davada bile insanların büyük bir çaba harcamadan davalarını ilerlettiklerine dikkat çeken Şimşek, “Bizim de çalışmalarımız olmalı. Nasıl ki bir parti ilerlemesi için çalışmalar yapılıyorsa, bir dernek büyümesi için çalışmalar yapılıyorsa, bizler de Müslümanlar olarak bu kutsal davada görevimiz ne ise görevimizi yapmalıyız.” dedi.

“Bu işin öğretmeni Resulullah’tır”

Şimşek, “Bu davayı en güzel bir şekilde yürüten ve netice alan Hz Muhammed’dir. Bu işin öğretmeni Resulullah’tır. Bundan dolayı Allah onu bize gönderdi, ondan dolayı bugün bizler bu davayı omuzladık. Hz. Muhammed, insanların hidayeti ve ıslahatı için Allah ona ne emretmişse aynı şekilde yeryüzünde insanlara dağıtmış. Hz Muhammed (S.A.V) evinde iş yerinde ya da bir yerde oturarak insanlar ona gelip davayı öğrenmediler Allah Resulullah’a söylediği gibi ‘kalk’ dedi oda kalktı, kendisine yakın insanlardan başlayıp insanların içine girerek, dolaşarak bu davayı yürüttü. Hz Muhammed evde oturmadı, keyfine bakmadı, davasını kendi dünyevi işlerin arkasına koymadı. Davası sürekli her şeyden önceydi. Her yaptığı hareketlerden kendi davasının menfaatini düşünürdü, ona göre davranırdı. Bundan dolayı Hz. Muhammed (s.a.v) muzaffer olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Bu davada zarar yoktur”

İslam davasına sarılanların hiçbir zaman zarar etmeyeceğini söyleyen Molla Beşir Şimşek, “Bu davada zarar yoktur. Zarar olsaydı Allah, Müslüman olun demezdi. ‘Din olarak size İslam’ı seçtim’ demezdi. Kurtuluşunuz İslam’da ve Kur’an’dadır demezdi.” şeklinde konuştu.

Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu dava zararsızdır ve kârlıdır. Kusurumuz, eksiğimiz neyse bu davada, onun üzerinde durmalıyız. Peygamberimizi tanımasak, okumsak, araştırmasak ibadetlerimizi yapamayız, tebliğ edemeyiz, ahlaklarımızı güzelleştiremeyiz.  Hak ve hukuktan anlayamayız ve bu işin işinden içinden çıkamayız. Bu işin başı peygamberi tanımakladır. Her derdi İslam olan ve bu insanların ıslahatını isteyen Peygamberini tanıyan karanlıktan aydınlığa çıkar gibi aydınlık bir ortamda davasını yürütür. İnsanlar terbiyeyi hayâyı Peygamberle tanıdı. Bu kadar terbiyesizliğin çok olduğu şu zamanda insanlara terbiyeyi götürmemiz için Peygamberin ahlakını öğrenmeliyiz.”

(İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.