banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi MİLGEM Korvet Projesi

Bu boykota herkes katılır

Sivil toplum temsilcileri, Merinos Halıyı kınadı!

Gaziantepte 20 sivil toplum örgütü, işçilerine namaz yasağı koyduğu iddia edilen Merinos Halının merkez fabrikasının önünde basın açıklaması yaptı. Sivil toplum örgütlerinin temsilcileri fabrikanın giriş kapısında toplanarak, Merinos Halının yönetimine tepki gösterdi.

 

 

Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Mazlum-Der Gaziantep Şube Başkanı Yardımcısı Hüseyin Kurşun okudu. Kurşun, ibadetin ihtiyaç, hak ve aklın iradesi olduğunu belirterek, bir insanı ihtiyacından mahrum etmenin ve maddi manevi haklarını kısıtlamanın vicdan özgürlüğüne müdahale olduğunu ifade etti.

Kurşun, şöyle dedi: İbadet hakkı yere, zamana ve işletme şartlarına göre sınırlanmaz. Dinimizde ibadet etmek hem hak, hem görevdir. Kimin haddine düşmüş bu hakka müdahale etmek. Din ve vicdan özgürlüğü insan haklarının en temel direklerindendir. Din ve vicdan özgürlüğü fert, toplum ve milli bütünlük açısından önem arz ederken, bu bütünlüğü bozmaya yönelik atılan adımları kınıyoruz. İnanç ve ibadet hürriyetine aykırı olarak devam eden bu zulmün son bulmasını istiyoruz. Toplumda oluşacak duyarlılık nedeniyle bu tür girişimlerden vazgeçmelerini öneriyoruz. Zira bu tür davranışlar açıkça suç teşkil etmektedir.

Kurşun, eylemi yapmadan önce perşembe günü Merinos yetkilileri ile görüşme girişiminde bulunduklarını anımsattı. Tüm çaba ve uğraşlarına rağmen görüşme taleplerine olumlu cevap alamadıklarını kaydeden Kurşun, Dün İstanbuldan Merinos Halkla İlişkiler Müdiresi aradı. Ancak sadece savunma yaptı. Oysa biz savunma değil, skandala cevap verilmesini istiyoruz. diye konuştu.

Grup konuşmaların ardından sessizce ayrıldı. CİHAN

ARA VE TEPKİNİ HAYKIR

Öte yandan, Gençlik Geliyor Mail Grubunun Merinos ve bağlı olduğu grubun telefon ve iletişim bilgilerini yayınlayarak başlattığı Ara ve Tepkini Haykır kampanyası tüm hızıyla sürüyor.

MERİNOS HALI İLETİŞİM ADRESLERİ

MERKEZ - (212) 654 69 50 (Pbx) Yenibosna / İstanbul

FABRİKA - (342) 329 00 41 ( 10 Hat ) Şehitkamil/Gaziantep

WEB - www.merinos.com.tr

EPOSTA - merinos@merinos.com.tr

haber vaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.