banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Bu aile tefecilerin kıskacında

 Tatvan’da, tefecilerin eline düşmesinin ardından eşinin evi terk etmesi nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen Birgül Dindar tefecilerin tehditlerine maruz kaldığını belirti.  Tefecilerin kendinde her gün borçlarını istediğini, ödemediği takdirde kendisini ve çocuklarını öldürmekle tehdit etiğini ifade eden Dindar, kendisine uzatılacak yardım elini bekliyor.

Eşinin bir tefeciden borç para aldığını söyleyen ev hanımı Birgül Dindar ve ailesinin durumu içler acısı. Hiçbir sosyal güvencesi olmayan Dindar ailesi yaşadıkları mağduriyeti ilke haber ajansına anlattı.

Eşinin bankaya bir miktar borcu olduğunu ifade eden Birgül Dindar aile olarak başlarından geçenleri şöyle anlattı.“Eşim araba alım satımını yapmak için bankadan 110 milyar para çekti. Banka ödemesi geldiği zaman eşim bankanın parasını ödemek için tefecilere başvurup borç para aldı. Bu seferde tefecinin parasını ödemek için başka bir tefeciden de para aldı. İki ayrı tefeciden para alan eşim ödeyemediği için faizde biniyor şuanda 350 milyar olmuş durumda. Eşim de iki sene önce borçtan dolayı evi terk etti.’’

Hiçbir geliri olmadığını sözlerine ekleyen Dindar’’ Tefecilere ve bankaya toplamda 350 milyar borcum var. Gelirim de yok ödeyemiyorum. Tefeciler sürekli eve gelip, beni ve çocuklarımı kaçırmakla ve öldürmekle tehdit ediyor. Bana telefon açıp telefonda her türlü tehdidi ve küfrü savuruyorlar. Sıkıntılarım çoktur. Kiramı bile doğru düzgün ödeyemiyorum. Allah razı olsun kendilerinden akrabalarım ve komşularım bana yardım etmeseydi perişan olmuştum.’’ İfadelerini kullandı.

Eşinden iki senedir haber alamadıklarını söyleyen Dindar ‘’Dört çocuğum var dördü de okula gidiyor. Maddi sıkıntılardan dolayı doğru düzgün okula gidemiyorlar. Okula gidecek elbiseleri bile yok. Bu borçların içinde ne yapacağımı bilmiyorum. Ev sahibi de beni kirayı ödeyemediğim için evden çıkarmak istiyor. Hayatımız Korku içinde geçiyor.’’ Şeklinde mağduriyetlerini dile getirdi.

Çocuklarının babalarına hasretle biran önce kavuşmak istediklerini ifade eden Dindar, eşinin kendilerine bir an önce telefonla araması çağrısında da bulundu. (Menderes Beysülen-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.