banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

Bozova'yı yasa boğan ölüm VİDEO
Bozova’nın Yaslıca beldesinde damdan düşen küçük kız, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
 
Küçük kızın yakınları, hastanede acil servis doktoru haricinde doktor bulunmaması üzerine sinir krizleri geçirdi.
 
Olay, Bozova’nın Yaslıca köyünde meydana geldi. Alınan Bilgiye göre, 5 yaşındaki Cansu Vuran, çıktığı damdan aşağıya düştü. Damdan düşen 5 yaşındaki Cansu Vuran, düşmenin etkisiyle iç kanama geçirdi. Vuran, yakınları tarafından Bozova devlet hastanesine kaldırıldı ardından  Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. İddialara göre, hastanede acil doktor dışında doktorlarının olmaması üzerine, küçük kız acil serviste muayene altına alındı. Cansu Vuran’ın annesi İslim, babası Mehmet Vuran ve diğer yakınları, hastanede doktorlarının olmamasına tepki göstererek, hastanede sinir krizleri geçirdi. Yaklaşık 4 saat sonra yoğun bakıma alınan küçük kızın ailesi fenalaştı, doktorlara tepki gösterirken, çevrede çevik kuvvet ekipleri güvenlik önlemi aldı.
 
Hastane önünde gazetecilere açıklamada bulunan Mehmet Vuran, “sözde büyükşehir olduk ama büyükşehirin hiçbir yararını görmüyoruz. Koca bir hastanede tek bir tane yoğun bakım doktoru yok. Kızım damdan düşmüş ama müdahale edebilecek hiç kimse yok. Bu nasıl adalet, bu nasıl sistem” diyerek, tepkisini dile getirdi. 9 çocuk babası olan Mehmet Vuran’ın tek oğlu olan Muhammet ve Büyük kızı Ayşegül, babasının boynuna sarılarak, feryat etti.
 
“BENİM ÇOCUĞUM ÖLDÜ, BAŞKALARININKİ ÖLMESİN”
 
İç kanama geçiren çocuğunun hastanede yeterli tedaviyi almaması üzerine kızının öldüğünü söyleyen baba Vuran, “bu zamana kadar getirilmeyen düzen, en azından bundan sonra getirilsin. Benim çocuğum öldü, bari başkalarınınki ölmesin. Büyükşehir denilen Urfa’da acil servis doktoru haricinde doktor bulunmuyor. Bu düzensizlikler artık sona ersin, başka insanların hayatı sönmesin” ifadelerini kullanarak, hastanede yoğun bakım doktorunun olmamasına tepki gösterdi.
 
Vuran’ın diğer yakınları da sinir krizleri geçirerek, feryatlar yakarken, Yaslıca Eski Belde başkanı İbrahim Halil Akçan da, olaya şahit olduğunu söyleyerek, doktor bulunmadığını söyledi. Akça, “ben de olayın şahidiyim. Ortada iç kanama geçiren küçük bir kız var ve bu kıza müdahale eden yok. Acil servis doktorları haricinde doktor yok. Büyükşehir olmuşuz ne anlamı var. Bu kentin belediye başkanı artık bu tür sorunlarla ilgilenmeli ve çözümler üretmelidir. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil” şeklinde konuştu.
 
 
Yoğun bakımda hayatını kaybeden Vuran’ın cesedi, morga koyuldu, daha sonra otopsisi yapılmak üzere cenaze aracıyla adli tıp morgunda gönderildi.
Kaynak: Urfahaber24.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.