banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Bozkurt ve Bicil ailesi barıştı

14 yıldan buyana iki aile arasında devam eden kan davası aşiret reisleri ve kanaat önderlerinin araya girmesi ile kan davası barışla sonuçlandı.

Barış törenine 3 günden buyana hazırlık yapan Bicil ailesi yörenin simgesi haline gelen Turgut Özal mahallesine 2 büyük çadır kurdu.

Düzenlenen barış törenine Akçakale belediye başkanı Abdulhakim Ayhan, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Kartal, eski belediye başkanı Ahmet Akay, bölgenin kanaat önderlerinden Yasin Ardan, Davudi Aşiret temsilcisi Fevzi Gök aşiret reisleri ve 3 bin kişiye yakın vatandaş katıldı.

Barış töreninde bozkurt ailesi adına açıklama yapan Mehmet Bozkurt;”14 yıldan buyana devam eden kan davasının kimseye yarar getiremiyecegini Erdemli olmak doğru olanı yapmak barışmaktır. Barışıp biraya gelmektir. Büyüklük ise af etmektir” dedi

Bicil ailesi adına açıklama yapan İsmail Bicil ise; “Ani kızgınlıklar istenmeyen olaylar doğurur. Umudumuz ve beklentimiz bu tip olayların bir daha yaşanmaması ve mevcut kan davalarının da sona ermesidir. Bu barışın sağlanmasında çalışan emek sarf eden katılan herkese teşekkür ederim dedi.

Barışa katılan yaklaşık 3 bin kişiye Pilav Üstü et ve kuru fasulye ikram edildi.

Coşkun Atan / Kanalurfa

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.