banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye trafik kazası

Böylesi de var

Ramazan Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa’da çalışan İsmail Çoban, Siverek’teki ailesine ziyarete giderken, içinde nakit para, banka kartları, ehliyet ve kimliğinin olduğu cüzdanını kaybettiğini fark  etti. Mola verdiği tesise geri dönüp sorunca, cüzdanına lastikçide kavuştu.

 

Ramazan Bayramı dolayısıyla Şanlıurfa da çalışan İsmail Çoban, (29) arkadaşlarıyla birlikte Siverek’teki ailesine ziyarete giderken, yolda mola verdikten sonra, içinde 850  TL nakit para, 15 bin TL limitli kredi kartı, banka hesap kartları, ehliyet ve nüfus cüzdanının  bulunduğu cüzdanını düşürdüğünü  fark etti.

 

Olayı İLKHA muhabirine anlatan Çoban, ” Şanlıurfa’da bugün bayram namazını kıldıktan sonra iki arkadaşımla birlikte ailelerimizin bayramını yapmak için yola çıktık. Hilvan’a yetiştiğimizde saat 10.30 civarında bir tesiste durup yemek yedik. Hesabı ödedikten sonra cüzdanımı arabamın kapısını açarken aracın üstüne koydum. Siverek’e yetiştiğimde cüzdanımın olmadığını görünce tekrar Hilvan’a dönüp tesis çalışanlarına sorduk,  görmediklerini söylediler. Daha sonra tesis dışında aramaya başlarken yan taraftaki lastikçiye sordum. Mehmet Gümüşlü adındaki  lastikçi cüzdanı yolda bulduğunu söyledi ve bana sağ salim teslim etti.” şeklinde konuştu.

 

Cüzdanını bulan Mehmet Gümüşlü’ ye sonsuz teşekkürleri sunan  Çoban, insanlığın daha ölmediğini dile getirdi.

 

Cüzdanı bulan Mehmet Gümüşlü ise,  “ Yeğenim Halil Barut’la birlikte cüzdanı bulduğumuz gibi, içini kontrol ettim. Hilvanlı olmadığını anlayınca da, Siverek’te ikamet eden Muhtar akrabamı arayıp, İsmail Çoban diye birini araştırıp bulmasını istedim. Ancak daha cevap gelmeden İsmail Çoban iş yerimize geldi ve cüzdanını teslim ettim. Bu bayram gününde bulduğum cüzdanın sahibinin ortaya çıkmasına  çok sevindim. İnsanlık vazifemi yaptım. Dileğim tüm insanların böyle durumlarda duyarlı davranmasıdır.” dedi.     (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.