banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valiliği urfahaber Sanlıurfa Urfa

Böyle düğün davetiyesi görmediniz

Böyle düğün davetiyesi görmediniz

Osman Baydemir'in evliliğe hazırlanan belediye kameramanı Yılmaz Hatman, ilginç bir düğün davetiyesi bastırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in evliliğe hazırlanan belediye kameramanı Yılmaz Hatman, ilginç bir düğün davetiyesi bastırdı.

Türkçe ve Kürtçe 4 sayfalık gazete şeklindeki davetiyede, Baydemir'in polis panzeri üzerine çıkması, KCK/TM operasyonları sırasında söylediği 'Meşe ağacının dalı nerenize battı' ve BDP'nin çadır eylemleri de mizahi bir dille yer aldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde kameraman olarak görev yapan Yılmaz Hatman yaklaşık bir yıldır nişanlı olduğu Birgül Çoşkun ile 28 Nisan'da gerçekleştirecekleri düğünlerini, Türkçe ve Kürtçe olarak hazırladıkları tabldot boy olarak adlandırılan ebatta bastırdıkları gazete şeklindeki davetiye ile duyurdu.

Çiftin hazırladığı gazete şeklindeki davetiyeye, 'Bir tuhaf davetiye, Tilililiiii' ismi verildi. 'Birgül ve Yılmaz evleniyor' manşetini atıldığı davetiyede, çiftin birlikte çekilmiş fotoğrafını da yer verildi. Hatman ve Çoşkun çiftinin, düğüne davet ettiği konuklarına dağıttığı davetiyede, "28 Nisan günü saat 19.00'da yapılacak düğüne Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, şehrin ileri gelenleri, geriye gidenleri, yerinde sayanları, yerli, yersiz ve ecnebi basının güzide temsilcilerinin katılması bekleniyor" cümleleriyle, düğünün saati, yeri, ve kimlerin katılacağı duyuruldu.

Davetiyedeki künye bölümünde ise, "İmtiyaz Sahibi: Başkan cüzdanı kime verirse. Sorumlu Müdür: Soruna bağlı olarak değişir. Yayın Türü: Ömürlük gayri siyasi. Yayın Periyodu: Hayatta bir defa yayınlanır. Baskı: Sonsuz Saadet Matbaası" ifadeleri kullanıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in, polis panzeri üzerine çıkması, KCK/TM operasyonları sırasındaki 'Başbakan ve hükümet sesleniyorum; meşe ağacının hangi dalı nerenize battı' açıklaması ve BDP'nin çadır eylemleri de mizahi bir dille hazırlanan kısa haberler olarak davetiyede yer aldı.

BAYDEMİR'DEN AÇIKLAMA
Baydemir'in sık kullandığı kelimelerden seçilen davetiyede ki 'sözde açıklamasında' şu ifadelere yer verildi:

"Öncelikle açık ve net bir biçimde tüm samimiyetimle şunu ifade etmek istiyorum. Kadim kentim Diyarbakır'ın cefakar kameramanı Yılmaz bey, tabiri caizse bu güne değin misakal-i zerre kadar bizi mahcup etmedi. Halkımıza karşı mahcup olmadık. Umuyor ve diliyorum ki bundan sonraki zaman dilimi içerisinde, bizleri mahcup etmeyecektir. En derin saygılarımla. Açıklamanın ardından Baydemir'in etrafta oluşturulan güvenlik çemberini aşarak makam aracı yerine panzere çıkmaya çalışması korumaları tarafından engellendi. Baydemir korumaların yönlendirilmesiyle makam aracının bindirilerek olay mahallinden uzaklaştırıldı. Öte yandan Baydemir'in genç çiftlere meşe ağacından yapılmış yatak odası takımı hediye edeceği iddialar arasında. Ancak bunun içinde ayrıca bir tazminat davası açılıp açılmayacağı da merak konusu."

DÜĞÜN TERTİP KOMİTESİ
Davetiyede, Diyarbakır'da ki sokak gösterileri ve eylemleri de ironiyle ele alınmış. 'Yüzbinler düğüne akacak' başlıklı haberde, "Düğünde kuru pasta meşrubat, kuru yemiş, çif köfte ve on katlı pastada ikramlar arasında. Kapalı alana sığmayan kitle için kıl çadır ve seyyar tuvaletler kurulurken, düğün tertip komitesinin belirlediği tezahüratların dışına çıkılmayacak" denildi.

'KAHKAHALARA BOĞULUYORLAR'
Damat adayı Yılmaz Hatman, ilginç bir şey yapmak istediğini belirterek, "Arkadaşlara danıştım. Bir gazete fikri ortaya çıktı. Arkadaşların önerisiyle mizahi haberlere de yer verdik. Bir aylık bir hazırlığın ardından hazırladık davetiyeyi. Düğüne renk katmaya çalıştık. Davetiyeyi ulaştırdığım insanlar önce şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar, daha sonra kahkahalara boğuluyorlar" dedi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.