banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi Urfa Haber

BOTAŞ Belediye ile davalı oldu.

Viranşehir'de Vatandaşlar tarafından belediyeye yapılan ihbarı değerlendiren belediye kaçak su ekibi yaptığı araştırma sonucu BOTAŞ PS-4/A Viranşehir İstasyonu'nun belediyeye ait Başpınar Ballıca mevkii isale hattından kaçak yollarla hat çektiği tespit edildi.

Bunun üzerine Viranşehir belediyesi, hukuki işlem başlatarak Viranşehir Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde tespit davası açtı.

Açılan dava üzerine mahkeme; bir hakim,bir jeoloji mühendisi (bilirkişi),belediye avukatı ve belediye su ekipleriyle birlikte olay yerinde keşif yaparak BOTAŞ tarafından döşenen hattın kaçak olduğu tespitini yaptı.

Karacadağ eteklerinde şehrin yaklaşık 30 km. uzağında bulunan belediyenin şehir içme suyu istasyonu 25 cm. çapında borularla şehre su sağlamaktadır. Kaçak çekilen hat bu boruların geçiş bölgesinde BOTAŞ istasyonuna en yakın olan yerden boruya takılan 7 cm çapında ek bir boru ile kaçak hat çekilmiş ve bu hat bilirkişi heyetinin tespiti ile yaklaşık 2500-3000 m civarında olduğu tespit edildi.

Mahkeme delil tespitiyle birlikte kaçak çekilen hattın kaç yıllık olduğu ve yıllık tüketimini de hesaplamış, bunun neticesinde bilirkişi, borulardaki paslanmalardan ve çürümeden bu hattın 10 yıllık bir hat olduğunun tespitini yapmış. Viranşehir Belediyesi Hukuk işleri Müdürü Avukat Mevlüt Güneş, kendilerinin dava sürecini başlattıklarını ve ilk olarak tespitlerde bulunduklarını, bu tespit ile birlikte 10 yıllık su tüketiminin tahakkukunun yapılarak BOTAŞ Genel Müdürlüğü'ne tebliğ edeceklerini,belediye`ye kullanılan su ile ilgili ödeme yapılmaması halinde diğer yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

Konu ile ilgili Belediye Başkan vekili Mehmet Burun, biz yurttaşlarımızı kaçak kullanım konusunda uyarıp,bunun doğru olmadığını belirtirken devlet kurumlarının aynı yola başvurmasının vatandaş nezdinde ne tür etkilerinin olacağı açıktır, dedi. Bu olayın çok vahim bir olay olduğunu belirten Belediye Başkan vekili Mehmet Burun,kendi kurumlarının ve yurttaşlarının menfaatlerini göz önünde bulundurarak konu ile ilgili gerekli her türlü yasal yollara başvuracaklarını sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.