banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Bosna Hersek'ten İstanbul'a teşekkür ziyareti

 Bosna Hersek’ten Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç, Mayıs ayında meydana gelen ve bir milyon insanın evsiz kaldığı sel felaketine kayıtsız kalmayan Marmara Belediyeler Birliği’ne üye Kağıthane, Ümraniye ve Ataşehir Belediyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu. Üç belediye, Marmara Belediyeler Birliği’nin koordineli yardım organizasyonunda Maglaj Belediyesi ile eşleşmiş ve İstanbul’dan kaldırdığı yardım tırlarını Bosna’nın Maglaj şehrine göndermişti.

“Kardeşlerimize yardımları için teşekkür etmeye geldik”

Maglaj Belediye Başkanı Mehmet Mustabasiç’in teşekkür ziyaretinde ilk durağı Kâğıthane Belediyesi oldu. Türkiye’yi kardeş gördüklerini belirten Mustabasiç, “Maglaj’da başımıza gelen felaket sonrasında bizi yalnız bırakmadığınız ve yardım gönderdiğiniz için teşekkür ederiz. Yardımlarınız bizim için çok büyük bir değere sahip. Bu yardımlar bize sahipsiz olmadığımızı, sahiplenildiğimizi hissettirdi. Bu ziyareti kendimize bir borç bildik. Biz sizlerle sürekli iletişim halinde olmak istiyoruz” diye konuşurken, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ise Kâğıthane Belediyesi olarak dün olduğu gibi yarın da dost ve kardeş Bosna halkının yanında olmaya devam edeceklerinin sözünü verdi.

“Bosna’da hasar büyük boyutlara ulaştı”

Kâğıthane’nin ardından Ümraniye’ye geçen Mustabasic, Belediye Başkanı Hasan Can’la görüştü. Başkan Can’a yardımları için teşekkür eden Mustabasiç, Maglaj’ın henüz yaralarını tam anlamıyla saramadığını da belirtirken, şehirdeki mevcut durumu şu şekilde özetledi: “Maglaj küçük bir şehir, belediyemiz küçük bir belediye. Yirmi beş bin nüfusumuz var. Toprak kaymasından dolayı bin beş yüzden fazla ev hala kullanamayacak bir durumda. 80 milyon Euro’ya yakın bir maddi hasar var ve bizim belediyemizin bütçesi 3 milyon Euro. Dışarıdan gelen yardımlar olmadan yaralarımızı sarmaya gücümüz yetmezdi. Ki hâlâ yaralarımızı tam anlamıyla sarmış sayılmayız. Okullarımızın onarımı henüz bitmediği için yeni eğitim-öğretim dönemi başlayamadı. Ekim ayına kadar da başlayacak gibi görünmüyor. İnsanlarımızın yüzde 50’si kendi evlerinde kalırken diğer yarısı yakınlarının, komşularının evlerinde kalmak zorunda. Daha yapılacak çok iş var. Şimdiye kadar çalıştığımızdan daha çok çalışmamız lazım.” şekkinde konuştu.

Ümraniye’nin ardından Ataşehir Belediyesi’ne geçerek, Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz ile görüşen Mustabasiç, Ataşehir Belediyesi’ne de yardımları için teşekkür etti. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.