banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Boş salona tepki gösterdi, konuşmadı VİDEO

Çalışma ve İş Kurumu Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından bu yıl URFİST 13 adıyla II. Şanlıurfa İstihdam Kariyer ve Girişimcilik Fuarı düzenleniyor.Urfa City AVM Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında bugün kentte bulunan bazı otellerin müdürleri, düzenlenecek seminerle katılımcılara bilgi ve birikimlerini aktaracaklardı. Ancak seminer beklenen ilgiyi görmedi. Saat 13.00’te başlaması gereken toplantıya konuşmacıların ve kent Konseyi Başkanı Sabri Dişli’nin dışında hiç kimsenin gelmediği görüldü. Boş koltuklar karşısında uzun bir süre bekleyen konuşmacılar organizasyon bozukluğuna tepki gösterdiler.
Başlanması gereken saatin üzerinden yaklaşık bir saat zaman geçmesine rağmen başlamayan seminere, daha sonradan bir grup İmam Hatip Lisesi öğrencisinin geldiği gözlenildi. Toplantıya konuşmacı olarak davet edilen Nevali Oteli Genel Müdürü Essum Saatçı Aslan, düzenlenen etkinlikte yaşanan organizasyon bozukluğuna tepki göstererek, herhangi bir konuşma yapmadan salonu terk etti.

Aslan; Bu komedinin içinde olmak istemiyoruz
Salon çıkışında İŞKUR yetkililerine sitemini anlatan Aslan, ekonomik paya sahip olan turizm oranının yüzde 30 olduğunu belirterek, “Ben bu toplantıya iş adamlarını girişimcileri bekliyordum. Fakat salon boş ve salon dolu olsun diyeöğrenciler getiriliyor. Seminerde ‘Bu bizim için çok önemlidir’ desem. Öğrencilerin bu konu hakkında herhangi bir anlayış düzeyleri de olmayacak. Onlara ancak bilinçlendirme toplantısı yapılır. Bu da benim işim değil, bu sizin işinizdir. Dolayısıyla böyle bir organizasyon yapılmışsa eğer panelin içeriği ile ilgili düzenleme yapılır. Saatlerdir burada bekliyoruz. Resmen bir komediyle karşı karşıyayız. İmam Hatip’ten öğrenciler toplanıyor ve kalabalık olsun diye buraya gönderiliyor. Maalesef Urfa’da böyle bir gerçek var. Biz de bu komedinin içinde olmak istemiyoruz.
Bu arada gelişen Şanlıurfa’nın işgücü piyasasını halkına sunma ve işverenler arasındaki etkileşimi artırma, işçi-işveren ilişkisini doğrudan kurabilme amacıyla yapılan İstihdam Kariyer ve Girişimcilik Fuarı yarın sona erecek.

Uğur Budak / urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.